Quantcast

Čekijos prezidentas: Rusijos armijos visagalybė buvo pervertinta net Kremliuje

  • Teksto dydis:

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas pareiškė, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino iliuzijos apie Rusijos armijos ir pačios Rusijos galią šiandien atrodo juokingai, skelbia UNIAN.

Taip jis teigė duodamas interviu CNN. „Rusijos prezidentas V. Putinas pasidavė iliuzijai, kad Rusija yra visagalė ir kad jo šalies armija yra antra galingiausia kariuomenė pasaulyje. Šiandien tai atrodo juokingai. Paaiškėjo, kad Rusijos kariuomenė yra daug silpnesnė nei manė ekspertai“, – pabrėžė M. Zemanas.

Kritikuodamas V. Putiną Čekijos prezidentas prisiminė mėgstamą Vinstono Čerčilio citatą: man nesvarbu, ar kas nors manimi tiki, ar ne. Tačiau svarbu, kad žmogus tikėtų savimi, ir tik idiotas nekeičia savo pažiūrų.

Anot M. Zemano, Rusijos politikos neracionalumas gali turėti įtakos dujų tiekimui Europoje. „Nemanau, kad Rusija nutrauks tiekimą, tačiau tai – tik spėjimas, nes kažkada aš viešai sakiau, kad rusai nėra pamišę, kad pultų Ukrainą, o atsitiko kitaip“, – sakė jis.

Jo teigimu, Ukrainos užpuolimas sunaikins Rusiją ekonomiškai, politiškai ir reputaciniu požiūriu. „Taip atsitiko dėl to, kad politikai elgiasi neracionaliai – kaip pamišę“, – sakė jis


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos kariaiČekijos prezidentasrusijos kariuomenėgalia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių