Quantcast

Čekijos prezidentas: Rusija rinkimų išvakarėse didina karinį spaudimą Ukrainoje

Rusijos karinis spaudimas didės, nes ji prezidento rinkimų išvakarėse siekia didesnių teritorinių laimėjimų Ukrainoje.

Tai pareiškė Čekijos prezidentas Petras Pavelas, praneša portalas „rbc.ua“, remdamasis leidiniu „České noviny“.

Pasak Čekijos prezidento, į karą Ukrainoje reikia žiūrėti realistiškai, o ne pernelyg optimistiškai, su rožiniais akiniais, kaip dažnai būdavo iki šiol.

„Rusija tikrai nėra paprastas ar silpnas priešas. Rusija elgiasi agresyviai ir nemokšiškai. Turime siekti, kad Ukraina sužaistų kuo  geriau ir, jei tai įmanoma, išsaugotų demokratinio pasaulio paramą“, – sakė P. Pavelas.

Čekijos valstybės vadovas pavadino arogancijos viršūne Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pareiškimą, kad Rusija gali turėti reikalų su Ukraina, jei dabartinė Ukrainos vadovybė dings nuo scenos.

„Šalis, kuri įsiveržia į savo suverenią kaimynę, dvejus metus okupuoja dalį jos teritorijos, sunaikina didelę dalį jos infrastruktūros, nužudo dešimtis tūkstančių žmonių, staiga pareiškia, kad yra pasirengusi vesti derybas, jei ji (Ukraina) atsikratys savo vadovybės, teisėtai išrinktos demokratinėmis sąlygomis“, – sakė P. Pavelas.

Jis mano, jog Rusijos karinis spaudimas didės, kadangi ji siekia didesnių teritorinių laimėjimų artėjant pavasario pradžioje įvyksiantiems prezidento rinkimams.

„Net jei neverta tikėtis, kad prezidentas Vladimiras Putinas rinkimuose turės rimtą varžovą, galintį jam kelti grėsmę, jis taip pat turi parodyti rinkėjams ryžtą ir rezultatus, kurie atneš Ukrainai daugiau nuostolių“, – sakė P. Pavelas.

Todėl, anot Čekijos prezidento, svarbu padėti Ukrainai pasiekti kuo geresnį rezultatą.

Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pareiškė, kad padėtis fronte tebėra sunki, ypač dėl amunicijos, taip pat oro gynybos sistemų ir joms skirtų raketų trūkumo. Anot jo, dabar ji gal net sunkesnė nei prieš beveik dvejus metus.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaČekijos prezidentasPetras Pavelas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių