Quantcast

Čekijoje prisaikdintas naujasis užsienio reikalų ministras

Čekijos sostinėje Prahoje trečiadienį buvo prisaikdintas naujasis užsienio reikalų ministras socialdemokratas Jakubas Kulhanekas.

Ceremonijoje dalyvavęs Čekijos prezidentas Milošas Zemanas, kalbėdamas apie diplomatinį ginčą su Rusija, pabrėžė, kad naujasis diplomatijos vadovas turėtų „ginti nacionalinius interesus“, bet nepropaguoti perteklinio nacionalizmo.

Vienas iš J. Kulhaneko pirmųjų oficialių veiksmų bus protesto notos perdavimas Rusijos ambasadoriui.

Čekija kaltina Maskvą dėl 2014 m. šalyje įvykusio sprogimo, per kurį žuvo du žmonės. Rusija kaltinimus neigia. Abi šalys išsiuntė po daugiau nei dešimt kitos valstybės diplomatų ir ambasados darbuotojų.

Čekijos užsienio reikalų ministerijai anksčiau vadovavo proeuropietišku laikomas Tomašas Petričekas. Praėjusį pirmadienį šalies prezidentas atleido T. Petričeką iš pareigų, jam užsitraukus savo kolegų iš Socialdemokratų partijos ir prorusiško valstybės vadovo nemalonę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai prieš tai buvusį debilą broilerį kvadratu prezidentas jau nušalino ? Apsijuokė anas prieš visą pasaulį. Bet jankių teroristų užsakymą išpildė. Įdomu, kiek už tai jam sumokėjo ?

Nabagas

Nabagas portretas
Reikia tiketis, kad atsisakys bent kokiu olitiniu santykiu su teroristine rusija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių