Quantcast

Čekija utilizuos 45 tūkst. nepanaudotų „AstraZeneca“ vakcinos dozių

Čekijoje bus sunaikinta 45 tūkst. Jungtinės Karalystės ir Švedijos bendrovės „AstraZeneca“ gamybos vakcinos nuo COVID-19 ligos dozių, sekmadienį pranešė šalies sveikatos apsaugos ministerija.

„Spalio mėnesį pasibaigs 55 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinų dozių galiojimo laikotarpis, ir didžiąją jų dalį gali tekti sunaikinti, nes įstatymiškai negalime jų aukoti [trečiosioms šalims]. Maždaug 10 tūkst. dozių bus panaudota antrajam  skiepijimui, o likusias 45 tūkst. nepanaudotų dozių teks sunaikinti“, – sakė jis.

Pasak Čekijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovo, šalies gyventojai vengia „AstraZeneca“ vakcinos – vien tik per šį mėnesį buvo panaudota tik 800 dozių, o dėl pasibaigusio galiojimo laikotarpio buvo sunaikinta 20 tūkst. šio preparato dozių.

Tuo tarpu Čekijos sveikatos apsaugos ministerija pažymi, jog šalies gyventojai apskritai praranda susidomėjimą skiepijimuisi nuo COVID-19. Šią savaitę buvo kasdien paskiepijama vidutiniškai po15 tūkst., tuo tarpu prieš mėnesį šis rodiklis siekė 50 tūkst., o prieš du mėnesius – daugiau kaip 100 tūkstančių.

Kita vertus, dėl koronavirusinės infekcijos hospitalizuojamų Čekijoje per pastarąją savaitę padaugėjo beveik dukart, o tai rodo spartų epidemiologinės situacijos šalyje blogėjimą.

Šiuo metu Čekijos nuo COVID-19 visiškai paskiepyta beveik 67 proc. iš 10,7 mln. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jah city

Jah city  portretas
Nene!! Siuskit i Lietuva!!!!)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių