Quantcast

Čekija planuoja dar kartą pratęsti nepaprastąją padėtį

Čekijos premjeras Andrejus Babišas antradienį pranešė sieksiantis dar kartą pratęsti dėl COVID-19 pandemijos šalyje paskelbtą nepaprastąją padėtį.

Laikraščiui „Pravo“ jis sakė, kad balsavimas dėl nepaprastosios padėties pratęsimo parlamente, kaip tikimasi, įvyks gruodžio 22 d., likus vienai dienai iki dabar galiojančios nepaprastosios padėties termino pabaigos.

Nepaprastoji padėtis leidžia vyriausybei apriboti tokias pamatines laisves, kaip susirinkimo laisvė.

Penktadienį Čekijoje taip pat įsigalios griežtesnės koronaviruso priemonės – po dviejų savaičių atnaujinto darbo bus vėl uždaromi viešbučiai ir restoranai.

Taip pat nuo 23 val. iki 5 val. galios komendanto valanda, neveiks mokyklos, gyventojai turės laikytis griežtų higienos taisyklių.

Spalio pabaigoje ir lapkričio pradžioje koronaviruso atvejų skaičius Čekijoje ėmė augti itin sparčiai, o vidutinis savaitės mirčių skaičius tapo du kartus didesnis nei tuo pačiu metu pernai – dar prieš pandemiją.

Per pastarąsias 24 val. šalyje buvo patvirtinti 5 169 nauji COVID-19 atvejai ir 62 mirtys. Bendras užsikrėtimo atvejų Čekijoje skaičius siekia 586 251, su COVID-19 liga siejamos iš viso 9 743 mirtys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių