Quantcast

Čečėnija skelbia geriausio R. Kadyrovo portreto konkursą

Vienas čečėnų pareigūnas paskelbė, kad šis neramus Rusijos Šiaurės Kaukazo regionas siūlo dosnų atlygį menininkui, nutapysiančiam geriausią regiono vadovo Ramzano Kadyrovo portretą.

Šį daugiausia musulmonų gyvenamą Rusijos Čečėnijos regioną R. Kadyrovas geležiniu kumščiu valdo jau beveik du dešimtmečius, kurdamas 2004 metais nužudyto savo tėvo Achmato Kadyrovo ir savo šeimos kultą.

Su Rusijos kariuomene kovojusio, o vėliau į jos pusę persimetusio ir pirmuoju Čečėnijos prezidentu tapusio buvusio separatistų lyderio A. Kadyrovo vardu Čečėnijoje pavadinta viena mečetė, futbolo klubas ir stadionas.

Regiono parlamento pirmininkas Magomedas Daudovas antradienį socialiniame tinkle „Instagram“ parašė, kad regiono lyderio portreto konkursas yra rengiamas daugybės užsienyje gyvenančių čečėnų prašymu.

Pasak M. Daudovo, geriausių R. Kadyrovo, jo tėvo ir motinos Aiman portretų autoriams bus skirta 500 tūkst. rublių (5,7 tūkst. eurų).

Konkursas, kuriame gali dalyvauti ir užsienyje gyvenantys čečėnai, yra rengiamas siekiant „sustiprinti jų žinias apie gimtojo krašto istoriją ir išsaugoti kultūrinius ryšius su Tėvyne“, nurodoma pranešime.

Pernai Čečėnija surengė vaikų poezijos konkursą, kuriame buvo renkami geriausi eilėraščiai apie R. Kadyrovo motiną, minint jos 67-ąjį gimtadienį. Nugalėtojams buvo išdalintos piniginės premijos ir išmanieji telefonai.

44 metų R. Kadyrovas Čečėniją pradėjo valdyti po dviejų Rusijos pajėgų ir separatistų karų, įvykusių 10-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir 1-ajame šio amžiaus dešimtmetyje. Jis yra laikomas svarbia figūra Rusijos politiniame žemėlapyje.

Abu karai sukėlė didelę migracijos bangą, per kurią daug čečėnų išvyko į Vakarų Europą.

R. Kadyrovo režimas smerkiamas dėl teisių gynėjų, seksualinių mažumų persekiojimo ir įtariamo oponentų kalinimo bei kankinimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tapliorius

tapliorius portretas
Pssora priestankiniu granatu padeti ant asfalto ,o ant ju paguldyti R Kadyrova ir portretas bus amzinas ir keliaus iskart pas Alacha.

Gija

Gija portretas
Gražus vyras būtų, jeigu būtų nusiskutes tą šlykščia barzdą.Mūsų lietuviai kurie su barzdom neskustok panašūs i šitą hurdi-murdi.Atgyvena barzdos, barzdas nešiojo ,kada nebuvo kuo jas nusiskusti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių