Quantcast

Buvusiam Tokijo olimpiados rėmėjos vadovui skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė

2020 metų Tokijo vasaros olimpiados rėmėjos „Aoki Holdings Inc.“ buvusiam pirmininkui penktadienį buvo skirta lygtinė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė ir tai yra pirmas nuosprendis, susijęs su augančiu korupcijos skandalu, įtraukusiu dėl COVID-19 pandemijos atidėtas žaidynes.

Tokijo apygardos teismo atstovas spaudai patvirtino, kad 84-erių Hironori Aoki (Hironoriui Aokiui), buvusiam prabangiais verslo kostiumais prekiaujančios bendrovės „Aoki Holdings Inc.“ vadovui, paskelbtas nuosprendis.

Pranešama, kad prokurorai prašė H. Aoki skirti dvejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, teigdami, kad jis „pamynė Tokijo olimpinių žaidynių visuomeninę vertę, naudodamasis jomis savo interesams“.

H. Aoki buvo suimtas rugpjūčio mėnesį kartu su kitais dviem mažmeninės prekybos įmonės vadovais ir buvusiu olimpinių žaidynių organizacinio komiteto nariu Haruyuki Takahashi (Harujukiu Takahašiu).

Remiantis Tokijo apygardos prokuratūros dokumentais, su kuriais anksčiau susipažino naujienų agentūra AFP, įtariama, kad H. Takahashi iš H. Aoki ir kitų dviejų asmenų gavo 380 000 JAV dolerių (apie 347 tūkst. eurų).

„Aoki Holdings Inc.“ buvo oficiali 2020-ųjų vasaros olimpinių žaidynių partnerė. Dėl COVID-19 pandemijos žaidynės buvo atidėtos metams ir surengtos 2021-aisiais, be žiūrovų tribūnose.

Didžiausiai Japonijos reklamos agentūrai ir kelioms kitoms bendrovėms taip pat yra pareikšti kaltinimai dėl šio didėjančio korupcijos skandalo.

Kitos kyšininkavimo bylose figūruojančios šalys yra viena leidybos kompanija ir prekybos įmonė, turinti licenciją prekiauti žaislais žaidynių talismanais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių