Quantcast

Buvęs Zimbabvės prezidentas R. Mugabe bus palaidotas tėviškėje

  • Teksto dydis:

Buvęs Zimbabvės prezidentas Robertas Mugabe bus palaidotas jo tėviškėje – Zvimbos rajone, o ne sostinės nacionalinių didvyrių kapinėse, kaip planuota anksčiau. Tai ketvirtadienį pranešė „Reuters“, remdamasi šalies Informacijos ministerija.

„Buvusio prezidento šeima pareiškė norą palaidoti R. Mugabę Zvimboje, netoli jo gimtojo Kutamos kaimo. Vyriausybė pagarbiai žiūri į didvyrių šeimų pageidavimus“, - sakoma ministerijos pranešime.

Jame taip pat pažymima, jog šalies vyriausybė suteiks visą reikiamą pagalbą rengiant laidotuves.

Anksčiau R. Mugabes šeima ir Zimbabvės vyriausybė buvo susitarusios, kad velionis bus palaidotas spalio pabaigoje sostinės kapinėse, žinomose kaip „Nacionalinių didvyrių akras“, specialiame mauzoliejuje.  

Palaidoti buvusį šalies prezidentą jo gimtinėje, už 85 kilometrų nuo sostinės, pareikalavo genties, kuriai priklauso Mugabes giminė, vadai.

R. Mugabe mirė rugsėjo 6 d. ligoninėje Singapūre po ilgos ligos. Jam buvo 95 metai. Tą pačią dieną Zimbabvės prezidentas Emmersonas Mnangagwa paskelbė, kad valdančioji partija suteikė buvusiam valstybės vadovui nacionalinio didvyrio vardą.

R. Mugabe be pertraukos vadovavo Zimbabvei 37 metus, nuo pat šalies nepriklausomybės paskelbimo 1980 metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių