Quantcast

Buvęs Ukrainos prezidentas P. Porošenka išleistas iš ligoninės

Koronavirusu užsikrėtęs buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį išleistas iš ligoninės, kurioje buvo gydomas ilgiau kaip savaitę.

P. Porošenkos partija „Europietiškas solidarumas“ pirmadienį paskelbė, kad buvusio prezidento būklė pagerėjo.

55 metų amžiaus P. Porošenka prieš pusantros savaitės buvo paguldytas į specialią ligoninę, nes koronavirusu užsikrėtusiam eksprezidentui išsivystė dviguba pneumonija – infekcija abiejuose plaučiuose. Ligoninėje taip pat atsidūrė viena iš dviejų jo dukrų.

Provakarietiškų pažiūrų P. Porošenka Ukrainos prezidento pareigas ėjo 2014–2019 metais. Per rinkimus 2019 metais P. Porošenką įveikė politikos naujokas Volodymyras Zelenskis. Šiuo metu P. Porošenka yra Ukrainos parlamento narys. Politikas serga diabetu, o dėl šios ligos išauga rizika, kad, užsikrėtus koronavirusu, išsivystys komplikacijos.

Ukraina – viena vargingiausių Europos šalių, turinti apie 40 mln. gyventojų, iki šios dienos yra patvirtinusi daugiau kaip 265 000 užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir daugiau kaip 5 000 mirčių. Anksčiau koronavirusu buvo užsikrėtusi buvusi Ukrainos premjerė Julija Tymošenko ir prezidento V. Zelenskio žmona Olena Zelenska, bet abi moterys jau pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių