Quantcast

Buvęs Meksikos pasienio valstijos gubernatorius JAV nuteistas 9 metams kalėjimo

Buvęs Meksikos gubernatorius ir kandidatas į prezidentus trečiadienį JAV Teksaso valstijoje buvo nuteistas devynerius metus kalėti už kyšiais gautų pinigų plovimą perkant prabangų nekilnojamąjį turtą Jungtinėse Valstijose, pranešė JAV teisingumo departamentas.

Tomas Yarringtonas Ruvalcaba (Tomas Jaringtonas Ruvalkaba), kuris 1999–2005 metais buvo narkotikų kartelių smurto kamuojamos Meksikos pasienio Tamaulipaso valstijos gubernatorius, 2017 metais JAV ir Meksikos valdžios institucijų prašymu buvo suimtas Italijoje, kur keliavo prisidengęs išgalvota pavarde su padirbtu pasu.

Teisingumo departamentas pranešė, kad 2021-ųjų kovą jis pripažino savo kaltę dėl kaltinimų korupcija.

T. Yarringtonas Ruvalcaba buvo pripažintas kaltu dėl to, kad eidamas gubernatoriaus pareigas priėmė kyšių, kurių bendra suma buvo 3,5 mln. dolerių (3,3 mln. eurų), ir Jungtinėse Valstijose šiuos pinigus plovė „pirkdamas paplūdimio apartamentus, dideles valdas, komercinius projektus, lėktuvus ir prabangias transporto priemones“.

Tikimasi, kad atlikęs įkalinimo bausmę jis bus deportuotas, nes nėra JAV pilietis, sakoma Teisingumo departamento pranešime.

„Net jei esate Meksikos valstijos gubernatorius, mes neliksime abejingi, kai naudodamiesi savo padėtimi neteisėtai pildote savo kišenes ir pažeidžiate Jungtinių Valstijų įstatymus“, – sakė JAV prokuroras Alamdaras Hamdani (Alamdaras Hamdanis).

T. Yarringtonas Ruvalcaba buvo Meksikos Institucinės revoliucinės partijos narys, o 2005 metais kandidatavo į šalies prezidento postą.

Tamaulipasas, kuris yra prie Meksikos įlankos ir kuriame įsikūrę keli dideli Meksikos pasienio miestai, pavyzdžiui, Nuevo Laredas ir Matamorosas, yra nusikalstamų grupuočių, įskaitant Meksikos įlankos kartelį, centras.

Šį mėnesį Matamorose buvo pagrobti keturi sieną kirtę JAV piliečiai. Du iš jų vėliau buvo rasti negyvi, o kiti paleisti.

Su incidentu buvo siejami Meksikos įlankos kartelio nariai, tačiau grupuotė teigė, kad žudikai veikė vieni.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
turetu vykti taip visur bet matomai dar yra /lygesniu/ kuriu sis sis /teisingumo/ vyrusas neliecia ===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių