Quantcast

Buvęs Maldyvų prezidentas nuteistas kalėti už terorizmą

  • Teksto dydis:

Buvęs Maldyvų prezidentas Mohamedas Nasheedas (Mohamedas Našidas), pastaruoju metu vadovavęs opozicijai, nuteistas kalėti 13 metų už terorizmą – anot žmogaus teisių organizacijų, „ydingoje“ byloje; tarptautinė bendruomenė išsakė susirūpinimą dėl padėties šiose kurortinėse Indijos vandenyno salose.

M.Nasheedas paragino savo šalininkus išeiti į gatves protestuoti prieš šį nuosprendį. Jo partija pareiškė, kad buvusio lyderio byla buvo „aiškiai politizuota“.

„Šiandien raginu jus visus išlikti narsius ir stiprius, priešintis šio režimo diktatoriškai galiai“, – M.Nasheedo žodžius citavo jo biuras.

M.Nasheedas, kuris buvo pirmasis demokratiškai išrinktas Maldyvų vadovas, penktadienio vakarą buvo pripažintas kaltu pagal griežtą kovos su terorizmu įstatymą, nes įsakė suimti vieną aukšto rango teisėją 2012 metų sausį, tebebūdamas prezidentu.

47 metų eksprezidentas buvo išvežtas į Dhunidhu kalėjimą vienoje saloje, esančioje netoli sostinės Malės.

M.Nasheedo advokatai nusišalino prieš baigiantis trumpai trukusiam bylos nagrinėjimui, sakydami, kad šis procesas yra šališkas ir kad jo tikslas – sugriauti buvusio prezidento politinę karjerą.

Nuosprendis, paskelbtas tokiu laiku, kai Maldyvuose didėja nepritarimas prezidento Abdullos Yameeno (Abdulos Jamino) valdymui, užkirs kelią M.Nasheedui siekti grįžti į šalies vadovo postą per 2018 metų rinkimus.

Pastaraisiais metais opozicija reguliariai rengė naktinius mitingus, protestuodama prie „didėjantį autoritarizmą“, kuris pakenkė turistų rojumi laikomos šalies reputacijai.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad paskelbus teismo nutartį, Malėje įvyko policijos susirėmimų su M.Nasheedo šalininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susidorojimas

Susidorojimas portretas
Kadangi sis prezidentas buvo normalaus mastymo ir stengesi bendrauti su Vakarais,ji nuverte islamiastai ir apkaltino islamo isdavyste. Ir tas farsas tesesi kelis metus,kol apkaltino ji dar ir terorizmu. Musulmonai kaip ir rusai bent koki mela iasgalvos,kad patyeisintu savo terorizma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių