Quantcast

Buvęs Ispanijos karalius gyveno dvigubą gyvenimą – su vokiečių aristokrate

  • Teksto dydis:

Buvęs Ispanijos karalius Juanas Carlosas (Chuanas Karlosas) paskutinius 10 savo karaliavimo metų buvo užmezgęs romaną su vokiečių aristokrate, rašoma naujoje, Ispanijos knygynuose pasirodžiusioje knygoje apie monarcho „dvigubą gyvenimą“.

Praėjusių metų birželį karaliaus sostą sūnui Felipe VI (Felipei VI) perdavęs Juanas Carlosas „ilgą laiką“ palaikė romantiškus santykius su Corinna zu Sayn-Wittgenstein (Korina cu Zain-Vitgenštein) ir net svarstė apie skyrybas su savo sutuoktine Sofia (Sofija), sakė knygos autorė Ana Romero trečiadienį Madride įvykusiame knygos pristatyme.

„Jie buvo tikra ir paprasta pora“, – pareiškė ji, pridurdama, jog nuo skyrybų su žmona jį atkalbėjo buvusio karaliaus aplinka.

„Ką rasite knygoje? Na, dvigubą gyvenimą, kurį ilgą laiką gyveno Juanas Carlosas, dvigubą gyvenimą, kuris, žinoma, nebuvo paprastas“, – sakė knygos autorė.

A.Romera, apie karališkąją šeimą rašiusi dienraščio „El Mundo“ korespondentė, teigė, kad pora susipažino 2002 metais. Knygos pristatyme ji žurnalistams sakė, jog paslaptingi poros santykiai, anot pranešimų, nutrūko netrukus po to, kai Juanas Carlosas atsisakė sosto.

424 puslapių knygoje, pavadintoje „Final de Partida“ arba „Žaidimo pabaiga“, pasakojama apie paskutinius ketverius Juano Carloso karaliavimo metus, per kuriuos smuko jo populiarumas. Knyga paremta pokalbiais su maždaug šimtu anonimiškų šaltinių.

Trečiadienį, knygai pasiekus knygynus, pirmieji 25 tūkstančiai egzempliorių buvo išparduota beveik iš visų lentynų, todėl leidėjai jau užsakė antrą biografijos leidimą.

„Tai eros pabaigos kronika, kurioje ispanai nusisuko nuo Juano Carloso“, – sakė A.Romero.

77 metų karaliaus draugystė su C.Sayn-Wittgenstein, buvusia vokiečių princo, kurio pavardę išsiskirdama pasiliko, žmona, į viešumą iškilo 2012 metais, kai Juanas Carlosas buvo parskraidintas namo privačiu lėktuvu iš Botsvanos, kur susižeidė klubą per dramblių medžioklę.

28 metais už karalių jaunesnė vokietė lydėjo Juaną Carlosą toje prabangioje kelionės, kuri buvo laikoma nepriimtina ekstravagancija, kai šalis buvo ištikta recesijos.

Juanas Carlosas, pelnęs visuotinę pagarbą už tai, kad suvaidino lemiamą vaidmenį Ispanijai pereinant prie demokratijos 1975 metais mirus generolui Francisco Franco (Fransiskui Frankui), paskelbė precedento neturintį atsiprašymą už savo elgesį, tačiau jo populiarumui buvo suduotas stiprus smūgis.

Pasak A.Romero, jo medžioklės sukeltas skandalas, virtinė sveikatos problemų ir korupcijos skandalas, su kuria siejama jo jaunesnioji duktė Cristina (Kristina), sukėlė tą „audrą“, kuri privertė Juaną Carlosą atsisakyti sosto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir kas

na ir kas portretas
pokalbiai paremti 100 anonimiškų šaltinių, ne kitaip, kaip kita janutienė atsirado ir parašė knygą, turėdama tik anonimiškus, kažkodėl, šaltinius. O jei karalius taip gyveno, tai karalienės reikalas, tikrai ne kažkokios žiurnaliūgos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių