Quantcast

Buvęs Ispanijos karalius antrą kartą lankosi šalyje po persikėlimo į Abu Dabį

Buvęs Ispanijos karalius Juanas Carlosas (Chuanas Karlosas) jau antrą kartą grįžo į šalį po to, kai 2020 metais dėl atliekamo tyrimo dėl sukčiavimo persikėlė į Abu Dabį.

Naujienų agentūros AFP fotografo teigimu, 85-erių vyras privačiu lėktuvu atvyko į Vigą šiaurės vakarų Ispanijoje iš Londono, kur stebėjo Čempionų lygos rungtynes.

Keletą dienų jis praleis netoliese esančiame Sanšenšo kurorte, kur buvo apsistojęs 2022 metų gegužę, kuomet pirmą kartą grįžo į Ispaniją po to, kai nusprendė pasitraukti į tremtį Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Jo jachta „Išdykėlis“ (El Bribon) šį savaitgalį, kaip ir praėjusiais metais, dalyvaus regatoje.

Nei Ispanijos karališkieji rūmai, nei kairiojo sparno šalies vyriausybė nepateikė jokių komentarų apie šį vizitą. Ispanijos vyriausybės atstovė Isabel Rodriguez (Isabel Rodriges) pareiškė neturinti ką pasakyti šia tema.

Ji pridūrė, kad tai yra asmenimis buvusio karaliaus sprendimas.

Jo praėjusių metų vizitas sulaukė neigiamos reakcijos, ypač iš kairiųjų partijų, reikalaujančių, kad jis pasiaiškintų dėl skandalų, dėl kurių jis 2014-aisiais paliko sostą.

„Ką paaiškinti?“ – atrėžė jis, kai žurnalistas paklausė, ar jis ketina paaiškinti savo elgesį.

Tikimasi, kad šį kartą buvęs monarchas elgsis santūriau.

Ispanijos prokurorai 2022 metų kovo mėnesį nutraukė tris tyrimus dėl jo finansų dėl įrodymų stokos ir senaties termino, tačiau pareiškė, kad nustatė pažeidimų.

Nors buvusiam monarchui taip ir nebuvo pareikšti jokie kaltinimai, teisėsaugos tyrimai pakenkė jo ir Ispanijos monarchijos reputacijai. Kadaise jis buvo gerbiamas visuomenės dėl savo vaidmens Ispanijoje pereinant prie demokratijos po ilgamečio diktatoriaus generolo Francisco Franco (Fransisko Franko) mirties 1975-aisiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kol nebus panaikintos visis monarhijos ka padare prancuzai d kaip pries 100m tol vyks karai ir visas blogis sklindantis is siu padaru arogantiskos neapikantos zmonem kuriems sie nor diktuot savo valia per vasalikus kurie islaikomi kaip ir sie dykaduoniai is MMsaskaitos =0

WC

WC portretas
...prancuzai protingiausi. nukapojo kraliams galvas ir pasibaige visi vargai. ir kam reikalingi sitie parazitai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių