Quantcast

Buvęs D. Trumpo rinkimų kampanijos vadas pasidavė FTB

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) buvęs rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas (Polas Manafortas) pirmadienį pasidavė federaliniams pareigūnams.

Žiniasklaida anksčiau pranešė, kad jam yra iškelti kaltinimai, susiję su JAV vykdomu tyrimu dėl Rusijos galimo kišimosi į 2016 metų Amerikos prezidento rinkimus.

Televizijos kameros užfiksavo, kaip P. Manafortas su neidentifikuotu asmeniu įeina į Federalinio tyrimų biuro (FTB) operatyvinį štabą Vašingtone. Kiek anksčiau žiniasklaida pranešė, kad jam ir jo ilgamečiam verslo partneriui buvo nurodyta prisistatyti tyrėjams.

Kokie kaltinimai yra reiškiami P.Manfortui nežinoma, tačiau jie turėtų būti pirmieji nuo gegužės mėnesio, kai specialusis prokuroras Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) pradėjo tyrimą dėl galimai vykusio Rusijos kišimosi į JAV rinkimus ir įtariamų D.Trumpo rinkimų kampanijos ryšių su Rusijos pareigūnais.

Didžiosios Britanijos laikraštis „The Times“ anksčiau pranešė, kad P. Manfortui ir jo ilgalaikiam partneriui Rickui Gatesui (Rikui Geitsui) buvo liepta pasiduoti federaliniams pareigūnams.

P. Manfortas vadovavo D. Trumpo rinkimų kampanijai nuo 2016 metų birželio iki rugpjūčio mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių