Quantcast

Buvę Jugoslavijos šnipų vadai kalės iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Vokietijos teismas trečiadienį nuteisė du buvusius Jugoslavijos aukšto rango šnipus kalėti iki gyvos galvos už vieno disidento nužudymą 1983 metais tuometinėje Vakarų Vokietijoje.

Buvęs Jugoslavijos šnipas 74-erių Zdravka Mustačas ir buvęs agentas Josipas Perkovičius pripažinti kaltais dėl bendrininkavimo nužudant Stepaną Džurekovičių, kuris priešinosi komunistiniam Jugoslavijos režimui, nutarė Miuncheno teismas.

J. Perkovičius dar vadovavo Kroatijos karinei žvalgybai, kai jo šalis paskelbė nepriklausomybę nuo Jugoslavijos 1991 metais.

Abu šie asmenys buvo išduoti Vokietijai iš Kroatijos 2014 metais, tiriant bylą, kuri sukėlė triukšmą tarp ES ir naujosios narės.

„Teismas nustatė, kad kaltinamasis Zdravko M. paprašė kaltinamojo Josipo P. suplanuoti ir parengti Stepano Džurekovičiaus nužudymą“, – sakoma teismo pranešime.

S. Džurekovičius buvo nužudytas 1983 metais garaže, kuris buvo naudojamas kaip spaustuvė Bavarijos mieste Volfratshauzene.

Į jį šauta daug kartų, smogta kapokle – žmogžudystėje dalyvavo trys nenustatyti asmenys.

Anot prokurorų, norėta nutildyti S. Džurekovičių, kuris turėjo informacijos apie neteisėtą vieno Jugoslavijos lyderio sūnaus verslą.

Kroatas jau anksčiau, 2008 metais, buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už kitą nusikaltimą .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių