Quantcast

Bus stiprinama britų parlamentarų apsauga

Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministrė Priti Patel teigia, kad parlamento narių saugumas bus sustiprintas po to, kai buvo mirtinai subadytas parlamentaras Davidas Amessas.

Tai jau antras toks išpuolis per pastaruosius penkerius metus.

Policijos pareigūnai praneša, kad tiriamas „galimas motyvas, susijęs su islamiškuoju ekstremizmu“.

69 metų amžiaus konservatorių politikas žuvo penktadienį, per bažnyčioje surengtą susitikimą su rinkėjais nedideliame Leigh-on-Sea miestelyje į rytus nuo Londono.

Išpuolis išgąsdino britų įstatymų leidėjus. Kiek daugiau nei prieš penkerius metus, artėjant „Brexit“ referendumui, per panašią ataką žuvo leiboristų parlamentarė Jo Cox.

Vidaus reikalų ministrė patikslino, kad parlamento nariai tikriausiai bus prašomi policijai nurodyti savo buvimo vietą, taip pat svarstoma sustiprinti fizinę apsaugą politikams susitinkant su rinkėjais.

Remdamasi neįvardytais šaltiniais, britų žiniasklaida skelbia, kad dėl penktadienio išpuolio įtariamas Alis Harbis Alis. Skelbiama, kad Jungtinės Karalystės pilietybę turintis vyras yra kilęs iš Somalio.

Policija ir saugumo tarnybos įtaria, kad užpuolikas veikė vienas ir radikalizavosi savarankiškai. Alio tėvas, įvardijamas kaip Harbis Alis Kullane, esą yra buvęs Somalio ministro pirmininko patarėjas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių