Quantcast

Bulgarijos prezidentas pradėjo saviizoliaciją Estijoje

Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas lankydamasis Taline pradėjo saviizoliaciją, nes sužinojo, kad galėjo kontaktuoti su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu, pranešė pareigūnai.

Pirmadienį atvykęs į Estiją R. Radevas dalyvavo Trijų jūrų iniciatyvos forume, o paskui nuvyko į savo viešbutį karantinuotis.

Trijų jūrų iniciatyvos konferencijos interneto transliacija rodė, kad R. Radevo grupėje, be kitų, buvo Lenkijos ir Estijos valstybės vadovai. Kaukių niekas nedėvėjo.

„Vakar po pietų sužinota, kad prieš atvykdamas į Estiją prezidentas Radevas turėjo kontaktų su asmeniu, kuriam testais nustatyta COVID-19“, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid.

„Šiai informacijai pasiekus Estiją buvo imtasi visų būtinų priemonių ir Bulgarijos delegacija pradėjo saviizoliaciją viešbutyje“, – pridūrė ji.

K. Kaljulaid nurodė, kad R. Radevo oficialus antradienio vizitas Estijoje atšauktas, bet nepatikslino, kiek laiko Bulgarijos prezidentas bus Estijoje.

Vėliau antradienį Bulgarijoje šios šalies sveikatos apsaugos ministras Kostadinas Angelovas paaiškino, kad R. Radevas, kurio vaidmuo didele dalimi yra reprezentacinis, bendravo su vienu pareigūnu, kuris taip pat karantinavosi.

Bulgarijoje pastarosiomis savaitėmis reikšmingai padaugėjo naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų; daugeliui provincijų ligoninių jau sunku pasirūpinti visais COVID-19 pacientais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Va va - kaukių niekas nedėvėjo...o mus verčia tuos antsnukius nešioti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių