Quantcast

Briuselyje – policijos reidai

Europos sostinėje neramu. Viename Briuselio rajone, kuriame gyvena daugiausia imigrantai, policija naktį į šeštadienį sulaikė 43 asmenis, įtariamus dalyvavus ankstesniuose susirėmimuose su policija.

Viename skurdžiausių Briuselio priemiesčių Molenbeke-Sen Žane, kuriame gyvena daug imigrantų, ypač iš Maroko, neramumai nesiliovė jau antrą naktį iš eilės. Trys asmenys buvo suimti už priešinimąsi policijai, akmenų mėtymą į policijos automobilius ir neteisėtą ginklų turėjimą.

Pasak vietos policijos atstovo spaudai, suimant tiesioginės konfrontacijos tarp policijos ir jaunuolių nekilo. Nebuvo sužeistas nė vienas pareigūnas.

Tačiau net devyni pareigūnai nukentėjo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Tą naktį taip pat buvo apgadinta 10 policijos automobilių.

Šiuos neramumus išprovokavo incidentas, kai policija mėgino nustatyti vieno jaunuolio tapatybę, o apie 60 žmonių, taip pat to jaunuolio šeimos nariai, apmėtė pareigūnus įvairiais daiktais.

Molenbeko-Sen Žano policijos vadovas Philippe'as Moureaux penktadienį pranešė, kad dėl susirėmimų savaitgalį bus atšaukti visi šventiniai renginiai. Sekmadienį musulmonai visame pasaulyje šventė šventojo pasninko mėnesio ramadano pabaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Taigi, tai KODĖL 'politinis korektiškumas' taikomas TIK vienai pusei?..
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių