Quantcast

Briuselis nori skirti 9 mlrd. eurų paramą sveikatos apsaugai

Europos Sąjunga prašo šalių narių pritarimo skirti 9 mlrd. eurų sveikatos apsaugos sistemai vystyti ambicingą planą gaivinti bloko ekonomiką po koronaviruso pandemijos, ketvirtadienį nurodė aukšto rango pareigūnė.

Išlaidos, skirtos sveikatos apsaugos sektoriui, būtų didžiulis šuolis Europos integracijos link, kadangi iki šiol sveikatos apsauga buvo kiekvienos ES šalies nacionalinė atsakomybė.

Įgyvendindamas šią naują programą Briuselis tikisi iš pagrindų pakeisti ES sveikatos apsaugos valdymą, žurnalistams sakė už sveikatos apsaugą ir maisto saugą atsakinga Europos Komisijos narė Stela Kiriakides (Stella Kyriakides).

„Krizės metu išryškėjo nesutapimas, ko piliečiai tikisi iš ES ir ką mes iš tiesų galėtume padaryti“, – teigė ji.

Paramos tikslas – investuoti į prevenciją, pasiruošimą krizėms, gyvybes gelbėjančius vaistus ir įrangą, kalbėjo eurokomisarė.

Ši programa taip pat būtų skirta sustiprinti Europos ligų prevencijos ir kontrolės centrą (ECDC) bei Europos vaistų agentūrą (EMA), kurios abi yra ES institucijos.

Komisija taip pat siektų skatinti europietiškų vaistų gamybą.

Pandemijos metu išryškėjo, kad ES yra labai priklausoma nuo vaistų sudedamųjų komponentų ir medicininės įrangos dalių, importuojamų iš Kinijos ir Indijos.

Dėl COVID-19 kilusi krizė „išryškino vaistų tiekimo ir gamybos grandinės problemas ir trūkumus, kurie egzistavo jau anksčiau. Tai taps prioritetu“, – sakė S. Kyriakides.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ne briuselis ko gero o soros po PSO priedanga priverstynai sliepys ir cipuos ir tai jau vyksta oligarhu sanderyje 3 salyse ir....?? r u s i j o j e?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių