Quantcast

Britų žvalgyba: „Wagner“ ir rusų kariuomenės vadai, tikėtina, ėmė geriau bendradarbiauti

Pastarosiomis dienomis Rusijos pajėgos vėl įgavo pagreitį mūšyje dėl Bachmuto, sako Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Nuo kovo pabaigos jų pažanga iš esmės buvo sustojusi.

„Rusija pasiekė tolesnių laimėjimų ir dabar, labai tikėtina, yra įžengusi į miesto centrą bei užėmusi vakarinį Bachmutkos upės krantą“, – sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ penktadienį paskelbtame britų žvalgybos vertinime.

Tikėtina, kad iškilo rimtas pavojus pagrindiniam Ukrainos tiekimo keliui į vakarus nuo miesto, priduriama jame.

Žvalgyba pažymi, kad Rusijos reguliariosios pajėgos tikriausiai sustiprino veikimą šioje teritorijoje, ir Rusija vėl efektyviau naudoja artileriją šiame sektoriuje.

Remiantis pranešimu, yra reali tikimybė, kad Rusijos privačios karinės samdinių bendrovės „Wagner“ ir Rusijos kariuomenės vadai sustabdė besitęsusią nesantaiką ir pagerino bendradarbiavimą.

Pastarosiomis savaitėmis tarp „Wagner“ ir Rusijos kariuomenės buvo atsiradę aštrių nesutarimų: „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas kaltino kariuomenę, kad ši neaprūpina jo kovotojų reikiama amunicija.

Daug mėnesių trunkanti kova už Bachmutą yra ilgiausias Rusijos invazijos Ukrainoje mūšis.

J. Prigožinas pirmadienį savo „Telegram“ kanalu pareiškė: „Teisine prasme Bachmutas užimtas. Priešas koncentruojasi vakariniuose rajonuose.“

Vis dėlto Rusijos gynybos ministerija savo kasdienėje spaudos konferencijoje nepranešė apie jokią savo pajėgų pažangą.

Ukrainos kariuomenės vadovybė tada paskelbė, kad priešo kariai bandė perimti miesto kontrolę, bet ukrainiečiai atrėmė jų atakas.

Rusijos ir Ukrainos pajėgos labai daug investuoja į kovą už Bachmutą, nors analitikai sako, kad šis miestas neturi didelės strateginės vertės.

Ukraina sako, kad mūšis už šį pramoninį miestą yra labai svarbus siekiant sulaikyti Rusijos pajėgas palei visą rytinį frontą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeWagnerrusų kariaibendradarbiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių