Quantcast

Britų premjeras neigia kaltinimus dėl netinkamo elgesio remontuojant tarnybinį būstą

Britų premjeras Borisas Johnsonas atmeta kaltinimus, kad savo tarnybinį butą remontavo iš privačių aukų. „Aš griežtai laikausi elgesio ir darbo kodekso“, – pareiškė jis trečiadienį parlamente Londone.

B. Johnsonas pakartojo, kad pats padengė būsto modernizavimo išlaidas. Prieš tai Rinkimų komisija, kaip priežiūros institucija, pradėjo oficialų tyrimą dėl šio atvejo.

Kaip ir kiti premjerai iki jo, B. Johnsonas su savo sužadėtine Carrie Symonds ir jųdviejų sūneliu gyvena Dauning Stryto Nr. 11, nes šis butas erdvesnis nei rezidencijoje Nr. 10 esantis būstas. Nepatvirtintais pranešimais, remonto darbai kainavo iki 200 000 svarų (230 000 eurų), ir tai gerokai didesnė suma nei kasmet skiria vyriausybė.

Klausimas, kas apmokėjo brangų B. Johnsono buto remontą Dauning Stryte, diskutuojamas jau kurį laiką. B. Johnsono atstovai pabrėžia, kad premjeras pats apmokėjo visą pinigų skirtumą – ir kad nebuvo naudojamos Konservatorių partijos lėšos.

Tačiau yra pranešimų, kad turtingas aukotojas B. Johnsono būsto remontui skyrė 58 000 svarų, apie kuriuos Rinkimų komisijai nebuvo pranešta, kaip tai derėjo. Be to, buvęs vyriausybės vadovo vyriausiasis patarėjas Dominicas Cummingsas praėjusią savaitę papasakojo apie B. Johnsono planus sąskaitas apmokėti privačių aukotojų pinigais.

D. Cummingsas teigė tada atsisakęs padėti premjerui įgyvendinti šiuos planus ir pareiškęs jam, kad šie yra „neetiški, kvaili ir galimai nelegalūs“.

Rinkimų komisija dabar tirs „pagrįstus įtarimus“, kad būsto renovacijos metu būta „vieno ar kelių pažeidimų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių