Quantcast

Britų policija ruošiasi neramumams kieto „Brexit“ atveju

Britų policija, anot žiniasklaidos, ruošiasi neramumams tuo atveju, jei Jungtinės Karalystės skyrybos su ES įvyks nepasiekus susitarimo.

Baiminamasi, kad maisto produktų ar kitų prekių stygius gali sukelti neramumus, „Sunday Times“ cituoja vidaus naudojimui skirtą policijos nacionalinio koordinavimo centro dokumentą. Šis centras atsakingas už policijos veiksmus dideliuose renginiuose ar nacionalinių krizių atvejais.

Pasak laikraščio, saugumo ekspertai kieto „Brexit“ atveju baiminasi neramumų likus trims mėnesiams iki Londono pasitraukimo iš ES ir praėjus trims mėnesiams po jo. Londono ir Briuselio skyrybos turėtų įvykti kovo 29-ją.

Jis „džiaugiasi, kad policija ir kiti ekspertai vertina ir galvoja apie tai, kas gali vykti scenarijaus be sutarties atveju“, – BBC sakė vidaus reikalų sekretorius Sajidas Javidas. Nors jis teigė nemanąs, kad „Brexit“ bus kietas, „tačiau mes turime būti viskam pasiruošę“.

Opozicinės leiboristų partijos atstovė tuo tarpu kalbėjo apie „košmarą“. „Brexit“ be sutarties su ES „nustumtų Didžiąją Britaniją prie prarajos krašto“, – sakė Louise Haigh.

Britai per referendumą 2016 metų birželį balsavo už išstojimą iš ES. Derybos tarp Londono ir Briuselio turėtų būti baigtos iki ES viršūnių susitikimo spalį, kad abiejų pusių parlamentai turėtų pakankamai laiko ratifikuoti susitarimą. Tačiau šiuo metu derybos įstrigusios. Svarbiausias ginčytinas klausimas yra būsima siena tarp britų Šiaurės Airijos provincijos ir ES narės Airijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių