Quantcast

Th. May sieks „Brexito“ susitarimo pakeitimų

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May sieks „Brexito“ susitarimo, kurį praėjusį mėnesį pasiekė Didžioji Britanija ir ES, pakeitimų, kad galėtų užsitikrinti savo šalies parlamentarų paramą, antradienį sakė premjerės atstovas.

Visą antradienį Th. May telefonu kalbėsis su svarbiausiais ES pareigūnais, nors Briuselis ne kartą atkakliai tvirtino, kad nesutiks atnaujinti derybų dėl Didžiosios Britanijos išstojimo susitarimo. Tačiau, pasak atstovo, akivaizdu, kad Didžiosios Britanijos parlamentas niekada nepritars dabartiniam susitarimui.

„Turime turėti susitarimą, kuris turėtų parlamento paramą, o tam reikės tam tikrų išstojimo susitarimo pakeitimų“, - sakė premjerės atstovas.

Nenumaldomai artėjant Didžiosios Britanijos išstojimui iš ES, šalis yra giliausioje politinėje krizėje per pusę šimtmečio.

Bendruomenių rūmai (žemieji parlamento rūmai) anksčiau šį mėnesį didžiule persvara atmetė Th. May su ES suderėtą „Brexito“ susitarimą, todėl šį antradienį nuo 19.00 val. vietos laiku parlamentas balsuos dėl virtinės pataisų, taip siekiant parodyti premjerei, ko tiksliai jie nori.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių