Quantcast

Britų karalienė labai sujaudinta po jos vyro mirties sulauktos paramos

Britų karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) trečiadienį pareiškė, kad ji ir jos artimieji „yra labai sujaudinti“ sulauktos „paramos ir gerumo“ po jos sutuoktinio princo Philipo (Filipo) mirties.

„Esame labai sujaudinti; mums ir toliau primenama, kad Philipas darė nepaprastą poveikį daugybei žmonių visą savo gyvenimą“, – minėdama 95-ąjį gimtadienį pažymėjo monarchė, paskelbusi pirmą pareiškimą po 99 metų Edinburgo kunigaikščio mirties.

Elizabeth II – Jungtinę Karalystę ilgiausiai valdanti monarchė – pažymėjo, kad iš Britanijos, Tautų sandraugos ir kitų pasaulio šalių atsiųstos žinutės „didžiulio liūdesio laikotarpiu“ jai suteikė paguodos.

95 metai jai sukako tęsiantis dviejų savaičių karališkosios šeimos gedulo laikotarpiui, prasidėjusiam mirus Philipui, kuris šeštadienį buvo palaidotas Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčios kriptoje.

Karalienė, per laidotuves pirmąkart pasirodžiusi viešumoje nuo savo vyro mirties, dėl COVID-19 suvaržymų sėdėjo viena, buvo apsirengusi juodais drabužiais ir dėvėjo apsauginę kaukę.

Kaukes taip pat dėvėjusiems artimiems giminaičiams teko sėdėti laikantis socialinio atstumo istorinėje XV amžiaus gotikinėje koplyčioje per mažiau nei valandą trukusias pamaldas, kuriuose dalyvavo tik 30 žmonių.

Britanijoje tebegaliojant suvaržymams dėl pandemijos, karalienės gimtadienis, paprastai minimas tradicinėmis patrankų salvėmis ir naujo portreto pristatymu, šiemet bus paminėtas kukliau.

Nors gedinti monarchė sugrįžo prie viešųjų pareigų praėjus kelioms dienoms nuo Philipo mirties, rengti viešų renginių jos gimtadienio proga neplanuojama.

Tačiau Bakingamo rūmų pareiškime ji pabrėžė: „Šiandien, savo 95-ojo gimtadienio proga, gavau daug gerų linkėjimų, kuriuos labai vertinu.“

Manoma, kad Elizabeth II trečiadienį bus į vakarus nuo Londono esančioje Vindzoro pilyje, kur ji ir velionis hercogas praleido kone ištisus pastaruosius metus, saugodamiesi koronaviruso.

„Jai tai bus privati diena... Taip ir turėtų būti“, – sakė apie karališkąją šeimą rašančio žurnalo „Majesty Magazine“ redaktorius Joe Little'as (Džo Litlas).

„Manau, kad asmeniškai ji bus sugniuždyta, bet nemanau, kad Edinburgo kunigaikščio, kuris jos sutuoktinis buvo 73 metus, mirtis paveiks jos darbą, – pridūrė J. Little'as. – Yra viešoji karalienė ir privačioji karalienė, ir jai puikiai sekasi [šiuos vaidmenis] atskirti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano vardas

Mano vardas portretas
Siemet uzteks bambioskiu is magnio nera reikalo priestankinius sviedinius saudyt reik taupyt

R

R portretas
Reptilija
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių