Quantcast

Britanijos ministrė atsistatydino dėl neoficialių susitikimų su Izraelio pareigūnais

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos pagalbos užsienio šalims ministrė Priti Patel trečiadienį atsistatydino dėl be leidimo rengtų susitikimų Izraelyje ir tapo dar vienu premjerės Theresa May (Terezos Mei) kabineto nariu, pastaruoju metu įsivėlusiu į skandalą.

„Nuoširdžiai atsiprašau jūsų ir vyriausybės dėl to, kas įvyko, ir atsistatydinu“, – pareiškime Th. May rašė P. Patel.

Ji tapo jau antru kabineto nariu, atsistatydinusi šią savaitę.

Th. May iškvietė P. Patel atgal iš kelionės į Afriką, kad ministrė pasiaiškintų dėl susitikimų su Izraelio politikais ir pareigūnais, per kuriuos ji esą kalbėjo apie galimybę, kad dalis Izraeliui teikiamos Britanijos paramos būtų nukreipta šios šalies kariuomenei.

P. Patel pirmadienį atsiprašė už tai, kad per šeimos atostogas Izraelyje rugpjūčio mėnesį surengė 12 atskirų susitikimų, tarp jų ir su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahu), iš anksto apie tai neinformavusi Užsienio reikalų ministerijos ar Dauningo gatvės.

Pareiškime P. Patel nurodė, kad buvo “keletas pranešimų apie mano veiksmus, ir atsiprašau, kad tai tapo trukdžiu“.

Th. May priėmė P. Patel atsistatydinimo pareiškimą ir atsakomajame laiške rašė: „Jungtinė Karalystė ir Izraelis yra artimi partneriai, ir teisinga, kad turime taip pat artimai bendradarbiauti. Tačiau tai turi būti daroma oficialiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taaaip,su žydais negalima be liudininkų.

Bandis

Bandis portretas
Ir vel jie kisa nosi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių