Quantcast

Britanija Bakingamo rūmams atnaujinti skirs 369 mln. svarų

  • Teksto dydis:

Bakingamo rūmams atnaujinti, kiauriems vamzdžiams bei seniems laidams pakeisti bus skirta 369 mln. svarų (per 430 mln. eurų) iš mokesčių mokėtojų kišenės, sakoma penktadienį paskelbtame karališkųjų pareigūnų ir vyriausybės plane.

Darbai turėtų prasidėti kitąmet ir tęstis iki 2027 metų. Numatoma ant rūmų stogo įrengti saulės baterijas ir daugiau erdvių lankytojams priimti.

Vyriausybė prašo parlamento patvirtinti 369 mln. svarų finansavimą, reikalingą darbams ir padidinti šiuo laikotarpiu karališkosios šeimos iš karūnos žemę ir nuosavybę valdančios įmonės „Crown Estate“ gaunamą dalį nuo 15 iki 25 proc.

Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir jos vyras princas Philipas (Filipas) remonto metu galėtų likti savo rezidencijoje, tik jiems tektų išsikelti iš kai kurių kambarių. Tuo tarpu 37 darbuotojams, šiuo metu nuolat gyvenantiems rūmuose, turėtų išvykti.

Planuojama, kad projektas prasidės balandį, o karališkieji pareigūnai nurodė, kad tikisi, jog parlamentas jį patvirtins vėliausiai iki kovo pabaigos, gavus vyriausybės rekomendaciją jį vykdyti.

Kai kurie iš 775 Bakingamo rūmų kambarių nebuvo atnaujinti jau 60 metų, o lankytojai yra pastebėję, kad lietaus vanduo prasiskverbė į vidų netoli kai kurių vertingų paveikslų.

Bakingamo rūmai buvo pastatyti 1703 metais, o XIX amžiuje jie buvo išplėsti.

Jeigu rūmus tektų laikinai uždaryti, labiausiai tikėtina, kad karališkoji šeima persikeltų į Vindzoro pilį, esančią į vakarus nuo Londono.

Tiek Vindzoro pilis, tiek Bakingamo rūmai priklauso valstybei.

Tačiau kai kurios kitos karališkosios rezidencijos, tokios kaip Sandringamo rūmai Norfolke ir Balmoralo pilis Škotijoje yra privati karalienės nuosavybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių