Quantcast

Britai vilioja Lietuvos šeimos gydytojus: žada įspūdingas algas

Šeimos gydytojų trūkumas Didžiojoje Britanijoje verčia šalį gręžtis į kitas Europos Sąjungos (ES) šalis. Jose ieškoma 70-ies šeimos gydytojų, kurie galėtų užimti laisvas darbo vietas. Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS) skelbia, kad šeimos gydytojai iš pradžių gali tikėtis 70 tūkst. svarų siekiančios metinės algos, o po 2-3 metų – 90 tūkst. svarų darbo užmokesčio.

Pranešama, kad daugelis Britanijos ligoninių ir klinikų ieško nuolatinių šeimos gydytojų, partnerių ir net vyresniųjų vadovų, kurių metinis atlyginimas gali siekti ir 200 tūkst. svarų sterlingų.

Kaimyninėje Lenkijoje numatomų mokymų metu šeimos gydytojams bus mokamas visas darbo užmokestis, taip pat 8 tūkst. svarų dydžio persikraustymo išlaidų kompensacija.

Dėl darbo vietų Didžiojoje Britanijoje Lietuvos šeimos gydytojai konkuruoja su medikais iš visų ES šalių, tarp kurių Bulgarija, Kroatija, Graikija, Italija, Lenkija, Ispanija.

NHS užtikrina, kad Didžiosios Britanijos šiemet planuojamas išstojimas iš Europos Sąjungos, vadinamasis "Brexitas" neturės įtakos iš ES šalies įdarbinamų medikų darbo sąlygoms bei finansinei pasiūlymo pusei, įsipareigojimui pagelbėti surasti darbo vietą į šalį persikeliančių gyventi šeimos gydytojų sutuoktiniams, surasti mokyklą jų vaikams.

Į Didžiąją Britaniją persikelti šeimos gydytojai iš Lietuvos ir kitų ES šalių galės išklausę mokymus Lenkijos mieste Piasečne, esančiame netoli sostinės Varšuvos. Emigruoti pasiryžę šeimos gydytojai atleidžiami nuo privalomų IELTS ir OET kalbos kursų, kurie iki šiol buvo vienintelis būdas užsieniečiams įsidarbinti bendrosios praktikos gydytojais NHS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pacientas

Pacientas portretas
Siūlau važiuoti gydytojams i tas šalis kurie nori daugiau uždirbti,nes Lietuvoje iš tokių gydytojų naudos pacientui nera.Jie nedirba,negydo be papildomo atlygio.Kam jie čia rikalingi.Padaro tyrimus,atsakymus atiduoda pacientui ir baigiasi gydymas, eik kur nori.Nežinai kas tau yra ir tenka pačiam ieškoti, savo ,blogos savijautos priežasčių.Tai tokie gydytojai pas mus.

viltis

viltis portretas
Geros vietos , visada būna užimtos , nes ten gerai ir normalu dirbti.Jiems reikalingi vergai , sudarys sutartis , po to norėsi negalėsi pabėgti.

O jus

O jus  portretas
O jus pabandykit tokius mokslus baigti be kysiu
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių