Quantcast

Brazilų lyderis: invazijos į Ukrainą akivaizdoje beprasmiška kalbėti apie tai, kas teisus

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva) trečiadienį kritikavo Rusijos invaziją į Ukrainą, bet sakė, kad dabar nėra prasmės kalbėti apie tai, kas šioje situacijoje yra teisus.

Pastaruoju metu Vakaruose daug diskusijų kelia L. I. Lula da Silvos pasisakymai dėl karo Ukrainoje.

„Niekas neabejoja, kad brazilai smerkia Rusijos teritorinį pažeidimą Ukrainoje. Įvyko klaida ir prasidėjo karas“, – sakė jis per oficialų vizitą Ispanijoje.

„Dabar nėra prasmės kalbėti, kas teisus, o kas ne. Dabar turime sustabdyti karą“, – pridūrė jis bendroje spaudos konferencijoje su Ispanijos ministru pirmininku Pedro Sanchezu (Pedru Sančesu).

„Niekas pasaulyje nekalba apie taiką, išskyrus mane, tai tarsi vienišas šauksmas dykumoje“, – tvirtino brazilų lyderis.

Anksčiau šį mėnesį Kinijoje viešėjęs L. I. Lula da Silva sakė, kad Vašingtonas turėtų liautis, jo žodžiais, skatinęs karą, ir paragino Jungtines Valstijas ir Europos Sąjungą pradėti kalbėti apie taiką.

Pastarosiomis dienomis jis taip pat supykdė Ukrainą, siūlydamas jai sutikti atsisakyti Krymo pusiasalio, kurį Maskva aneksavo 2014 metais surengusi vadinamąjį referendumą, kurio nei Kyjivas, nei Vakarai niekada nepripažino.

Jo komentarus kritikavo Europa, Ukraina ir Jungtinės Valstijos, o Vašingtonas apkaltino jį kartojant Rusijos ir Kinijos propagandą.

P. Sanchezas savo ruožtu sakė, kad svarbu pabrėžti, jog konfliktas prasidėjo, kai 2022 metų vasario 24-ąją Rusija įsiveržė į Ukrainą.

„Šiame kare yra agresorius ir užpuolimo auka“, – sakė jis ir pridūrė, kad agresorius yra Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

L. I. Lula da Silva į Madridą atvyko antradienio popietę iš Lisabonos.

Tai pirmoji jo kelionė į Europą nuo tada, kai jis sausį grįžo į prezidento postą, pernai vykusiuose rinkimuose įveikęs kraštutinių dešiniųjų kandidatą Jairą Bolsonaro (Žairą Bolsonaru).

Kairuolis grįžo į prezidento kėdę žadėdamas, kad Brazilija grįžta į tarptautinę areną po ketverių metų santykinės izoliacijos valdant J. Bolsonaro.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBrazilijos prezidentasLuizas Inacio Lula da Silva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių