Quantcast

Brazilijos prezidentas pavadino nusikalstamu leidimą įvesti karantiną dėl koronaviruso

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras pavadino nusikalstamu pernykštį šalies Federalinio aukščiausiojo teismo (FAT) sprendimą leisti vietos valdžiai savarankiškai imtis kovos su koronaviruso plitimu priemonių ir įvesti apribojimus.

„Teismas nusprendė, kad aš neturiu teisės atšaukti jų įvestų priemonių ir taip padarė nusikaltimą, pareikšdamas, jog prefektai ir gubernatoriai gali vienasmeniškai apriboti konstitucines piliečių teises, taip pat jų teisę laisvai judėti“, - sakė valstybės vadovas ketvirtadienį per susitikimą su savo šalininkais. Jis taip pat pavadino „barbariškumu“ daugelyje šalies miestų paskelbtus draudimus išeiti iš namų, komendanto valandos įvedimą, bažnyčių uždarymą ir pareiškė, kad atsakomybė už tai tenka aukščiausiai Brazilijos teisminei institucijai.

„Tai atsiliepė maždaug 40 mln. žmonių, kurie tiesiog neturėjo ko valgyti“, - teigė J. Bolsonaras. Jo manymu, šias priemones padiktavo „ne rūpinimasis gyvybių išsaugojimu, o politinė kova dėl valdžios“.

J. Bolsonaras ne kartą kritikavo priemones, kurių dėl pandemijos ėmėsi regionų valdžia. Jis tvirtino, kad apribojimai turės katastrofiškų padarinių šalies ekonomikai, taps masinio nuskurdimo ir nedarbo augimo priežastimi. Bet dauguma gubernatorių nusprendė neatsisakyti šių atsargumo priemonių ir ne kartą pratęsė jų galiojimą, nepaisydami prezidento pozicijos. Praėjusių metų balandį FAT patvirtino vietos valdžios teisę imtis karantino priemonių savo teritorijose.

Brazilija, kur pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo patvirtintas praėjusių metų vasario 26 d., užima trečiąją vietą pasaulyje po JAV ir Indijos pagal infekuotųjų skaičių, kuris jau priartėjo prie 19,75 mln. Pagal mirčių skaičių – daugiau kaip 550 tūkst. – ji nusileidžia tik JAV.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

x 30

x 30 portretas
Ilgalaikėje perspektyvoje jo strategija pasiteisins.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių