Quantcast

Brazilijos prezidentas ir toliau maištauja – neketina skiepytis nuo COVID-19

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) sakė neketinąs pasiskiepyti nuo koronaviruso, net kai vyriausybė patvirtins vakciną nuo COVID-19.

„Sakau jums, aš jos [vakcinos] nepriimsiu“, – prezidentas sakė ketvirtadienį per socialinius tinklus paskelbtame vaizdo įraše.

„Tai mano teisė“, – pridūrė J. Bolsonaro.

Brazilijoje iki šiol mirė daugiau kaip 171 tūkst. pandeminiu koronavirusu užsikrėtusių žmonių, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto duomenys. Pagal šį rodiklį šalis yra antra pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

J. Bolsonaro kritikuojamas dėl savo atsako į COVID-19 pandemiją. Be kita ko, prezidentas menkino viruso keliamą grėsmę, priešinosi pastangoms įvesti griežtas karantino priemones, taip pat dažnai girdavo preparatą hidroksichlorokviną, nors tyrimai parodė, kad jis nėra veiksmingas gydant koronavirusinę infekciją.

J. Bolsonaro kritikuojamas dėl savo atsako į COVID-19 pandemiją. Be kita ko, prezidentas menkino viruso keliamą grėsmę, priešinosi pastangoms įvesti griežtas karantino priemones.

Liepos pradžioje J. Bolsonaro pats užsikrėtė koronavirusu. Pastaraisiais mėnesiais COVID-19 buvo patvirtinta daugiau kaip pusei jo kabineto narių.

Kai Brazilijos sveikatos apsaugos tarnybos patvirtins kokią nors vakciną arba vaistus nuo COVID-19, vyriausybė „nedelsdama organizuos“ preparatų pirkimą ir platinimą visiems jų pageidaujantiems, minėtame vaizdo įraše sakė prezidentas.

Vis tik jis pridūrė esąs „tikras“, kad Brazilijos parlamentas nepadarys skiepijimosi privalomo.

Daug valstybių viliasi, kad kuri nors iš kuriamų vakcinų pagaliau leis sustabdyti COVID-19 pandemiją. Tarnybos jau artėja prie dviejų vakcinų patvirtinimo; tyrimų rezultatai rodo, kad šie preparatai veiksmingi apie 95 proc. atvejų.

Trečiadienį JAV farmacijos milžinė „Pfizer“ pateikė savo potencialios vakcinos tyrimų rezultatus Brazilijos vaistų priežiūros agentūrai. Toks žingsnis yra būtinas, kad vakcina būtų įregistruota ir gautų leidimą platinimui šalyje.

Brazilijos sveikatos apsaugos ministerija jau yra pritarusi planams įsigyti 100 mln. dozių kitos vakcinos, sukurtos bendrovės „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
gerai pasielge o skaitytojas pats begemotas...

Ne

Ne portretas
Aš taip pat nesiskiepysiu.

Protingi

Protingi portretas
zmones tikrai nepuls stacia galva skiepitis su isbandymo laikotarpi nepraejusia vakcina.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių