Quantcast

Brazilijos prezidentas apkaltino JAV ir Europą karo Ukrainoje vilkinimu

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasijus Lula da Silva) sekmadienį pareiškė, kad su Kinijos ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) kolegomis aptarė bendrą tarpininkavimą dėl Rusijos invazijos į Ukrainą nutraukimo.

Jis taip pat apkaltino Jungtines Valstijas ir Europą karo vilkinimu.

Trečiajai savo kadencijai sugrįžęs 77-erių L. I. Lula da Silva, kuris baigė oficialų vizitą į Kiniją ir JAE, sakė, kad šios ir kitos šalys turėtų prisijungti prie „politinio Didžiojo dvidešimtuko“ ir pabandyti nutraukti karą.

Kairiųjų veteranas, kuris sulaukė kaltinimų, kad yra pernelyg malonus Rusijos prezidento Vladimiro Putino atžvilgiu, taip pat pažymėjo, kad karą sukėlė dviejų šalių sprendimai.

„Prezidentas Putinas nesiima jokių iniciatyvų karui sustabdyti. (Ukrainos prezidentas Volodymyras) Zelenskis nesiima jokių iniciatyvų karui sustabdyti“, – per oficialų vertėją Abu Dabyje žurnalistams sakė L. I. Lula da Silva.

„Europa ir JAV ir toliau prisideda prie karo tęsimo. Taigi jos turi susėsti prie stalo ir pasakyti: „Užteks“, – kalbėjo brazilas.

Europa ir JAV ir toliau prisideda prie karo tęsimo. Taigi jos turi susėsti prie stalo ir pasakyti: „Užteks“.

Viešėdamas Kinijoje jis apkaltino Vašingtoną karo skatinimu tiekiant Ukrainai ginklus.

Brazilijos vadovas taip pat pasisakė prieš dolerio dominavimą pasaulinėje prekyboje ir paragino sukurti naują valiutą BRICS šalių – Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos Respublikos – tarpusavio sandoriams.


Šiame straipsnyje: Luizas Inacio Lula da Silvakaras UkrainojeBrazilija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių