Quantcast

Bolivijos prezidentas paskelbė atsistatydinantis

  • Teksto dydis:

Bolivijos prezidentas Evo Moralesas (Evas Moralesas) sekmadienį paskelbė atsistatydinantis, netekęs kariuomenės ir policijos palaikymo po tris savaites vykusių audringų protestų dėl ginčijamo jo perrinkimo.

„Atsistatydinu iš prezidento posto“, – E. Moralesas pareiškė per televiziją.

Anksčiau sekmadienį atsistatydino keli jo vyriausybės ministrai ir aukšto rango pareigūnai.

La Paso gatvės iš karto pradėjo švęsti, linksmi boliviečiai paleido fejerverkus ir mojavo šalies raudonos, geltonos ir žalios spalvų vėliavas.

Nuo 2006 metų prezidentu dirbantis 60-erių E. Moralesas buvo paskelbtas spalį vykusių šalies vadovo rinkimų laimėtoju itin nedideliu skirtumu. Taip jis užsitikrino ketvirtą kadenciją.

Tačiau opozicija teigė fiksavusi sukčiavimo atvejus skaičiuojant balsus. Šalyje pastarąsias tris savaites tęsiasi protestai, jų metų žuvo trys žmonės ir dar šimtai buvo sužeisti.

Amerikos valstybių organizacija (OAS) atliko auditą ir sekmadienį paskelbė nustačiusi klaidų beveik kiekvienoje nagrinėtoje srityje: per rinkimus naudotose technologijose, balsalapių saugojimo grandinėje, skaičiavimo vientisume ir statistinėse prognozėse.

Skanduojantiems boliviečiams pratęsus demonstracijas gatvėse, E. Moralesas paragino rengti naujus rinkimus, tačiau to tikriausiai nepakaks numalšinti ažiotažui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gerai

labai gerai portretas
Sekantis autokratinių vadeivų tarpe kris Stribas per ateinančius rinkimus. Nors gali ir neprireikti, ir taip gal kojomis į priekį jį išneš.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių