Quantcast

A. Blinkenas ragina skubiai imtis priemonių atkurti ramybę tarp Izraelio, palestiniečių

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pirmadienį po aukšto lygio derybų Jeruzalėje paragino skubiai imtis priemonių, leisiančių sumažinti įtampą tarp izraeliečių ir palestiniečių, kurių konfliktas ir jį lydintis smurtas pastarosiomis dienomis gerokai paaštrėjo.

Į Izraelį – antrąją savo kelionės po Artimuosius Rytus stotelę – JAV diplomatijos vadovas atvyko po susitikimo su Egipto prezidentu Abdel Fattahu al Sisi (Abdel Fatahu Sisiu) ir šalies užsienio reikalų ministru Kaire.

Izraelį penktadienį sukrėtė išpuolis, per kurį prie sinagogos aneksuotoje Rytų Jeruzalėje žuvo septyni civiliai, o ankstesnę dieną Vakarų Krante buvo surengtas daugiausiai aukų pareikalavęs kariuomenės reidas, per kurį žuvo 10 palestiniečių.

Po derybų su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahu) A. Blinkenas paragino „visas šalis dabar imtis skubių priemonių atkurti ramybę ir deeskaluoti“ padėtį.

„Norime užtikrinti, kad būtų sukurta aplinka, kurioje mes, tikiuosi, kažkuriuo metu galėtume sukurti sąlygas pradėti atkurti ir izraeliečių, ir palestiniečių saugumo jausmą“, – pažymėjo jis.

Abiejų pusių pareigūnai pranešė, kad per naujausią kraujo praliejimą Izraelio kariai pirmadienį Vakarų Krante nužudė palestinietį vairuotoją, o izraeliečių kariuomenė pareiškė, kad jo automobilis kliudė kareivio koją ir paspruko.

Nuo šių metų pradžios izraeliečių ir palestiniečių konfliktas pareikalavo 35 palestiniečių gyvybių, įskaitant užpuolikus, kovotojus ir civilius gyventojus.

Per šį trumpą laikotarpį žuvo šeši Izraelio civiliai, įskaitant vaiką, ir vieną Ukrainos pilietį. Visi jie žuvo per penktadienį įvykdytą išpuolį prie sinagogos Rytų Jeruzalės gyvenvietėje.

Jungtinės Valstijos istoriškai vadovavo Artimųjų Rytų diplomatijai, o Egiptas, palaikantis santykius su Izraeliu, ilgą laiką tarpininkavo sprendžiant Izraelio ir palestiniečių konfliktą.

Po diskusijos su B. Netanyahu, kurią A. Blinkenas pavadino „labai atvira“, JAV diplomatijos vadovas susitiks su Izraelio užsienio reikalų ministru Eli Cohenu (Eliu Koenu).

Jis taip pat nuvyks į Vakarų kranto miestą Ramalą derybų su Palestinos prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

brolzudziai

brolzudziai portretas
kur amerikonas ten gero nelauk. o žydas zyda zudo nuo pat izraelio atsiradimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių