Quantcast

A. Blinkenas: Berlynas bendradarbiauja su Vašingtonu dėl „Nord Stream 2“ problemų

Vokietijos vyriausybė bendradarbiauja su JAV administracija dėl Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projekto „Nord Stream 2“ užbaigimo padarinių, pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas. Jį cituoja Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Kita vertus, A. Blinkenas neatmetė naujų Vašingtono sankcijų „Nord Stream 2“ dalyviams galimybės. Jo žodžiais, bendradarbiavimas su Vokietija šiuo klausimu yra produktyvus.

„Mes norime įsitikinti, kad europiečiai imasi būtinų priemonių apsisaugoti, sušvelninti, pašalinti bet kokias neigiamas dujų pumpavimo per šį vamzdyną pasekmes“, – per JAV Senato asignavimų komiteto posėdį antradienį kalbėjo Valstybės departamento vadovas.

A. Blinkenas pažymėjo, kad šis dujotiekis veikiausiai bus baigtas tiesti, nes jo statyba jau beveik baigta, tačiau pridūrė: „Tarp vamzdyno statybos fizinio užbaigimo ir jo naudojimo pradžios yra skirtumų“.

Gegužės viduryje JAV prezidento Joe Bideno administracija įvedė ir nedelsdama sustabdė sankcijas šio projekto vystymo bendrovei „Nord Stream 2 AG“ ir jos vadovui Matthiasui Warnigui. Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas palankiai įvertino šį Vašingtono sprendimą, pavadindamas jį žingsniu Berlyno link.

„Vokietija ir JAV tęs derybas dėl „Nord Stream 2“, – trečiadienį patvirtino Vokietijos diplomatijos vadavas, pasisakydamas šalies parlamente.

Jis pabrėžė, jog „gana konkreti pažanga“ – iki rugpjūčio mėnesio.

Praėjusią savaitę H. Maasas sakė, kad Vokietija derybose su JAV pirmenybę teikia kompromiso paieškai, yra suinteresuota rasti abipusiai priimtiną sprendimą.


Šiame straipsnyje: Nord Stream 2dujotiekis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių