Quantcast

„BioNTech“ vadovas: gerėja pasaulio pasiruošimas naujoms koronaviruso atmainoms

Gerėja pasaulio pasiruošimas kovoti su naujomis COVID-19 atmainomis, naujienų agentūrai AFP ketvirtadienį teigė Vokietijos vakcinų gamintojos „BioNTech“ vadovas.

„Turime susitaikyti, kad turėsime gyventi su šiuo virusu ateinantį dešimtmetį“, – teigė Uguras Sahinas, kurio vadovaujama kompanija kartu su JAV farmacijos milžine „Pfizer“ sukūrė pirmąją mRNR vakciną nuo koronaviruso.

Pasak U. Sahino, šiuo metu Europoje slūgstanti pastaroji infekcijų banga dar nebus paskutinė. Jo teigimu, nebus įmanoma išvengti naujų atmainų, kadangi virusas „toliau mutuos“ ir galimai lems naujas infekcijų bangas. Tačiau pasaulyje dabar „prasideda naujas etapas, kai visuomenė geriau supranta, kaip tvarkytis su šiuo virusu“.

Jau per milijardą savo vakcinos dozių pardavusi „BioNTech“ šiuo metu kuria omikron atmainai pritaikytą preparato versiją. Pirmųjų duomenų iš bandymų tikimasi kovą, teigė U. Sahinas ir pridūrė, kad, prireikus, pristatymas galėtų būti pradėtas balandį ar gegužę.

Trečiadienį bendrovė pristatė mobilias vakcinų gamybos stoteles, kurias planuojama įkurdinti Afrikoje, siekiant padidinti vakcinų pasiūlą žemyne.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių