Quantcast

„BioNTech“ su „Pfizer“ tikisi šiemet pagaminti 25 proc. daugiau vakcinos, nei planuota

Vokietijos farmacijos įmonė „BioNTech“ antradienį pranešė kartu su savo partnere Jungtinėse Valstijose „Pfizer“ sieksianti šiais metais pagaminti 2,5 mlrd. dozių vakcinos nuo COVID-19 – 25 proc. daugiau negu iki šiol planuota.

Pasak bendrovės, šis gamybos padidinimas leis geriau „patenkinti išaugusią paklausą“, visame pasaulyje mėginant suvaldyti naujų, užkrečiamesnių viruso formų plitimą.

„Padidėjimą lemia gamybos procesų optimizavimas, neseniai pradėta gamyba „BioNTech“ gamykloje Marburge, Vokietijoje, šešių dozių buteliukų patvirtinimas ir mūsų gamybos bei tiekimo tinklo plėtra“, – sakoma „BioNTech“ pranešime.

Nauja vakcinos gamybos linija Marburge yra didžiausia iRNR vakcinų gamybos įmonė pasaulyje, nurodoma jame.

Ilgainiui, gamyklai pradėjus veikti visu pajėgumu, joje bus pagaminama iki 1 mlrd. vakcinos dozių per metus.

Pirmųjų vakcinos siuntų iš Marburgo gamyklos laukiama antroje balandžio pusėje, sakoma pranešime. Per pirmąjį 2021 metų pusmetį „BioNTech“ tikisi pagaminti 250 mln. dozių vakcinos.

Vakcina taip pat yra gaminama „Pfizer“ įmonėje Belgijoje ir dar trijose vietose Jungtinėse Valstijose.

Pasak „BioNTech“, geriau patenkinti vakcinos paklausą padės padidintas gamybos efektyvumas, nauji bendradarbiavimo susitarimai su išoriniais partneriais ir leidimas iš vieno „BioNTech/Pfizer“ vakcinos buteliuko ištraukti šešias, o ne penkias vakcinos dozes.

„BioNTech/Pfizer“ vakcina yra sukurta informacinės RNR pagrindu ir buvo pirmas preparatas, kuriuo praėjusių metų pabaigoje buvo leista skiepyti nuo COVID-19 Vakarų šalyse.

Įmonė „BioNTech“ pranešė, kad iki kovo 23 dienos jau pristatė daugiau nei 200 mln. vakcinos dozių „į daugiau nei 65 šalis ir regionus“. Visiškai imunizacijai reikalingos dvi šios vakcinos dozės.

Naujausi tyrimai rodo, kad ši vakcina ne tik veiksmingai saugo nuo užsikrėtimo COVID-19, bet stabdo viruso platinimą.

„Jau matome pirmuosius COVID-19 atvejų ir mirtingumo sumažėjimo požymius, susijusius su šia vakcina keliose šalyse“, – sakė „BioNTech“ vadovas Uguras Sahinas (Uhuras Šachinas).

„Ir toliau telksime dėmesį į naujoves COVID-19 srityje, kurdami naujas sudėtis ir vakcinos variantus“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę Europos vaistų agentūra (EVA) davė leidimą trumpą laiką laikyti „BioNTech/Pfizer“ įprastuose šaldikliuose, supaprastindama sudėtingą šio preparato logistikos grandinę.

Antradienio pranešime „BioNTech“ paskelbė 2020 metais gavusi 15,2 mln. eurų grynojo pelno, tuo metu 2019 metais turėjusi 179 mln. eurų nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokiu

kokiu portretas
velniu prigamins jei prievartos tai nera kas isto kad vyriausybes supirks ir ismes o skola bus uzskaityta pacia zeme tai ir yra ju siekis paimti zeme /kazkieno/ pazadeta patiems tai sionystai chazaru gaujos liekanos;;;;;;

Magyla

Magyla portretas
Kaži, kodėl mūsų rašytojai vis pamiršta paminėti BioNTech trečiąjį partnerį - kiniečių Fosun Pharmaceutical?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių