Quantcast

Berlyne viešinti H. Clinton: pasauliui trūks A. Merkel

Buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton mano, kad tarptautinei politikai trūks Angelos Merkel, kai baigsis jos kadencija. „Aš esu visiška jos gerbėja – ne tik dėl jos politinių laimėjimų, bet ir dėl jos lyderystės“, – sakė H. Clinton, kuri šiuo metu lankosi Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje. A. Merkel, anot jos, yra ypatinga lyderė „ir aš manau, kad jos trūks“.

H. Clinton pasakojo su A. Merkel susipažinusi dar 1993 metais. Kai ji 2009-2013 metais buvo JAV valstybės sekretorė, jos esą matėsi dažniau. „Ji buvo tvirtas Europos ir transatlantinio aljanso balsas“, – kalbėjo H. Clinton apie A. Merkel. Ir ji buvo sėkminga premjerė, vedusi šalį per pakilimus ir nuosmukius.

Patarimų laikotarpiui po to, kai A. Merkel baigs kadenciją, H. Clinton savo politikos kolegei duoti nenorėjo – išskyrus vieną: „Aš galvoju, kad ji užsitarnavo labai ilgas atostogas“. Dabartiniais duomenimis, A. Merkel postą paliks po kitų Bundestago rinkimų 2021-aisiais – vyriausybei ji bus vadovavusi 16 metų.

H. Clinton į kino festivalį Berlyne atvyko dalyvauti serialo „Hillary“ premjeroje. Keturių dalių dokumentiniame filme kino kūrėja Nanette Burstein piešia 72-ejų H. Clinton portretą – nuo jos vaikystės iki 2016 metų prezidento rinkimų kampanijos. Juostoje be draugų ir politinių bendražygių kalba ir H. Clinton vyras, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Clinton pasauliui gal ir truks, normaliam pasauliui geriau jau ji net gimus nebutu...

...

... portretas
Chm: "H. Clinton: pasauliui trūks A. Merkel" ar reikia suprast kad ji jau viruso 'karūną' gavo?.. :s

Kirvis

Kirvis portretas
Tai prakeiksmas Vokietijai ir visai Europai. Ka ta boba cia peza?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių