Quantcast

Benamiai parodė kitokį Vienos veidą: jį pamatę – šokiruoti

Vienoje rengiamos ekskursijos, kurių dalyviai susipažįsta su neįprastu miesto veidu.

Benamiai austrus ir turistus veda savo takais, o ekskursijų dalyviai džiaugiasi kitaip pažvelgę į be namų likusių žmonių problemas ir suvokę, kaip greitai galima atsidurti jų vietoje. Abi pusės džiaugiasi atskirtį mažinančiu projektu.

„Atspalvių ekskursijos“ – tai ne tik pažintinis, bet ir benamių atskirties mažinimo projektas. Jie patys ekskursijų dalyviams atskleidžia savo gyvenimo ypatumus, veda įprastais maršrutais, į benamių prieglaudas, valgyklas.

„Po kiekvienos ekskursijos sulaukiame įspūdingų atsiliepimų. Pavyzdžiui, ateina septynmetis, 14-metis ar 18-metis ir staiga sako: „tai pakeitė mano gyvenimą, man tai padėjo“. Jie dėkoja už ekskursijas, pasakoja gyvenantys burbule ir ekskursijų metu pamatantys tikrą pasaulį“, – teigia „Shades Tours“ įkūrėja Perrine Schober.

Nors Vienos socialinės apsaugos sistema laikoma puikia, tūkstančiai kasmet atsiduria gatvėje. Viena iš jų – gidė Barbara, laisvai kalbanti vokiečių, anglų ir prancūzų kalbomis. Prieš trejetą metų jai buvo diagnozuotas krūties vėžys, tad kol gydėsi, buvusi galerijos savininkė neteko ir darbo, ir buto.

Daugiau apie šias ekskursijas – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių