Quantcast

Belgijos teismas nuteisė džihadistų verbuotoją Kh. Zerkanį kalėti 15 metų

  • Teksto dydis:

Belgijos apeliacinis teismas ketvirtadienį patvirtino nuosprendį džihadistų verbuotojui Khalidui Zerkani (Chalidui Zerkaniui) kalėti 15 metų už tai, kad jis įtraukė į džihadistų veiklą dešimtis žmonių, tarp kurių buvo ir pagrindiniai išpuolių Briuselyje bei Paryžiuje įtariamieji.

Kh.Zerkani yra „garsiausias Belgijoje džihadistų verbuotojas“, sakė federalinis prokuroras Bernardas Michelis (Bernaras Mišelis) viename teismo posėdžių vasarį.

Kh.Zerkani buvo nuteistas 2015-ųjų liepą, kai dar nebuvo Paryžiuje ir Briuselyje „Islamo valstybės“ surengtų kruvinų išpuolių nusinešusių 162 gyvybes.

Šis 42-ejų vyras buvo suimtas 2014 metais, nes Molenbeko rajone Briuselyje ilgai teisėsaugos nepastebėtas verbuodavo džihadistus kovai Sirijoje.

Tarp jo rekrutų buvo ir mirtininkas sprogdintojas Najimas Laachraoui (Nadžimas Lašravis) ir išpuolių Paryžiuje dalyvių vadeiva Abdelhamidas Abbaoud (Abdelhamidas Abaudas), rodo teis

„Jis yra emyras, jis lyderis...“, – sakė vienas įtariamasis Yacine'as E. (Jasenas E.) tyrėjams viename rašte, kuris pateko belgų dienraščiui „La Derniere Heure“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lape

lape portretas
po pusantru metu paleis uz gera elgesi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių