Quantcast

Belgijoje ir Nyderlanduose užfiksuoti visų laikų kaitros rekordai

  • Teksto dydis:

Belgijos ir Nyderlandų meteorologai trečiadienį užfiksavo visų laikų kaitros rekordus, Vakarų Europą užklupus naujai karščio bangai, sutrikdžiusiai eismą ir sukėlusiai pavojų gyventojų sveikatai.

Belgų Karališkojo meteorologijos instituto (IRM) vyriausiasis sinoptikas Davidas Dehenauw (Davidas Deheno) pažymėjo, kad 38,9 laipsnių temperatūra buvo išmatuota Mažojo Brogelio karinėje bazėje, esančioje maždaug už 100 km į šiaurės rytus nuo Briuselio, netoli Nyderlandų sienos.

Savo žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“ pareigūnas nurodė, kad tokia temperatūra yra aukščiausia nuo 1833 metų, kai Belgijoje buvo pradėta registruoti orus. Jis taip pat perspėjo, kad temperatūra turėtų dar labiau pakilti ketvirtadienį.

Ankstesnis temperatūros rekordas buvo užfiksuotas 1947 metų birželio 27 dieną – tuomet termometrų stulpeliai pakilo iki 38,8 laipsnių.

1980 metais šis rodiklis buvo sumažintas iki 36,6 laipsnių, instituto stotyje Briuselio Iklio rajone įrengus naujesnę ir tikslesnę įrangą.

Nyderlanduose trečiadienį taip pat buvo užfiksuota karščiausia per visą orų registravimo istoriją diena, termometrų stulpeliams pakilus iki 38,8 laipsnių.

Tokia temperatūra buvo išmatuota šalies pietiniame Gilzės-Rejeno rajone viršijo ankstesnį, prieš 75 metus užfiksuotą rekordą – 38,6 laipsnius, informavo Nyderlandų meteorologijos institutas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vėjo (velnio) jėgainės visai sujaukė orus Pasaulyje - drugelio efektas VEIKIA, o tos jėgainės JAU viršija suminius AE pajėgumus, iš kur tas nekurių DURNUMAS kad kažką galima iš Gamtos nemokamai gaut?

taip

taip portretas
artinasi pasaulio pabaiga kur pabaiga sutiks tie kurie ja sukure .....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių