Quantcast

Baltuosiuose rūmuose rengiamasi Padėkos dienai ir Kalėdoms

Į Baltuosius rūmus pirmadienį buvo pristatyta Kalėdų eglė, o antradienį rengiamasi tradicinei malonės suteikimo Padėkos dienos kalakutui ceremonijai.

Žirgų tempiama karieta atgabeno prie Baltųjų rūmų Šiaurinio portiko vešlią žalią eglę. Baltieji rūmai tiesiogiai transliavo tai savo tinklalapyje.

Beveik 6 m aukščio eglę iš Vakarų Virdžinijos priėmė JAV pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp) – tokia yra nuo 1966-ųjų gyvuojanti tradicija.

Pagrindinė kalėdinė puošmena bus pastatyta Baltųjų rūmų Mėlynojoje salėje.

Po Padėkos dienos, kuri JAV šiemet minima lapkričio 26-ąją, grupė savanorių pradės puošti prezidento rezidenciją. Pagrindinę dekoro temą paprastai parenka pirmoji ponia.

Šiemet tradicija, kai Baltuosius rūmus Kalėdoms puošia savanoriai, bus mažesnio masto nei įprastai dėl ​​koronaviruso pandemijos. Visi dalyviai privalės dėvėti kaukes ir laikytis atstumo.

Antradienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) turėtų dalyvauti dar vienoje tradicinėje ceremonijoje ir suteikti malonę Padėkos dienos kalakutui.

Ši ceremonija nebuvo atšaukta, nepaisant apribojimų dėl pandemijos.

Nors prezidentas įsakys suteikti malonę tik vienam kalakutui, tradiciškai ji suteikiama ir antrajam paukščiui.

Šiemet iš Ajovos valstijos atvežti kalakutai Kobas ir Kornas, laikantis tradicijos, iki ceremonijos lieka viešbutyje „Willard Intercontinental Hotel“.

Po to abu paukščiai likusį savo gyvenimą praleis viename ūkyje Blaksberge Virdžinijoje.

Kasmet nuo 1947-ųjų Nacionalinė kalakutų tiekėjų federacija ir Paukštienos ir kiaušinių prekiautojų nacionalinė taryba dovanodavo JAV prezidentams kalakutus, kurie dažniausiai būdavo suvalgomi. Išimtis buvo 1963 metais, kai prezidentas Johnas F. Kennedy (Džonas F. Kenedis), turėdamas omenyje jam padovanotą kalakutą, pasakė: „Tiesiog pasilikim jį“.

Tačiau oficialus prezidento malonės suteikimo kalakutams „ritualas“ Baltuosiuose rūmuose atliekamas nuo 1989 metų, kai jį pirmą kartą atliko prezidentas George'as H. W. Bushas (Džordžas H. V. Bušas). Jis vyksta Padėkos dienos, kai milijonai amerikiečių ant savo šventinio stalo padeda keptą kalakutą, išvakarėse.

Padėkos diena, kuri Jungtinėse Valstijose švenčiama kiekvieno lapkričio paskutinį ketvirtadienį, daugeliui amerikiečių yra svarbiausia šventė po Kalėdų, o ilgas Padėkos dienos savaitgalis reiškia keliones susitikti su savo šeima ir Kalėdų sezono pradžią, kai pradedamos pirkti kalėdinės dovanos.

Visgi JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) praėjusią savaitę perspėjo amerikiečius dėl plintančio koronaviruso nekeliauti švenčiant Padėkos dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių