Quantcast

Baltijos šalių diplomatai nuvyko stebėti A. Navalno teismo posėdžio Maskvoje

Baltijos šalių diplomatai penktadienį nuvyko į Maskvos teismą, kur bus nagrinėjama opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno byla, kurioje jis kaltinamas apšmeižęs vieną karo veteraną.

„Estijos ir Latvijos atstovai atvyko į teismą“, – sakoma teismo spaudos tarnybos pranešime.

Tuo metu viena Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovė naujienų agentūrai BNS sakė, kad į posėdį nuvyko ir vienas Lietuvos ambasados Maskvoje darbuotojas.

44 metų A. Navalnui, laikomam iškiliausiu Kremliaus kritiku, pernai birželį buvo iškelta byla dėl 95 metų veterano Ignato Artiomenkos „garbės ir orumo įžeidimo“.

Tąsyk Tyrimų komitetas nurodė, kad minėtas veteranas viename reklaminiame vaizdo klipe pasisakė už pernai vasarą priimtas konstitucijos pataisas, atveriančias kelią prezidentui Vladimirui Putinui likti valstybės vadovo poste iki 2036 metų.

A. Navalnas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pavadino tą veteraną ir kitus klipe matomus asmenis „šalies gėda“, „žmonėmis, neturinčiais sąžinės“ ir „išdavikais“.

Jeigu būtų pripažintas kaltu, A. Navalnui galėtų būti skirta iki dvejų metų laisvės atėmimo.

Per vasario 5-ąją vykusį teismo posėdį A. Navalnas savo kaltės nepripažino ir sakė nesuprantantis kaltinimų.

Anksčiau teismo procesas buvo sustabdytas, nes A. Navalnas gydėsi Vokietijoje po rugpjūtį įvykdyto jo apnuodijimo sovietų mokslininkų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Anksčiau šį mėnesį Maskvos Simonovskio rajono teismas nusprendė, kad 44 metų A. Navalnas turės už grotų praleisti dvejus metus ir aštuonis mėnesius, nes pažeidė 2014 metais lėšų grobstymo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas.

Naujausią A. Navalno baudžiamąjį persekiojimą jo advokatai, kaip ir jis pats, sieja su būsimais Rusijos Federacijos prezidento ir Valstybės Dūmos rinkimais, nurodydami, kad tikslas yra panaikinti galimybę Kremliaus kritikui juose dalyvauti.

„Tikslas yra patraukti A. Navalną baudžiamojon atsakomybėn, kad būtų sustabdyti jo antikorupciniai tyrimai ir panaikinta galimybė jam dalyvauti RF Valstybės Dūmos rinkimuose... ir RF prezidento rinkimuose“, – praeitą savaitę sakė advokatas Vadimas Kobzevas.

Advokatas pridūrė, kad nagrinėjama byla yra išgalvota, prieštarauja įstatymų normoms ir neturi jokio pagrindo.

Pats A. Navalnas teisme pažymėjo, kad baudžiamasis persekiojimas yra susijęs su jo aktyvia politine veikla ir kritika dabartinei valdžiai.

Ankstesniame bylos dėl šmeižto veteranui teismo posėdyje dalyvauja Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos diplomatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Ir juos ten įleido , tai ne visai nedemokratiška šalis ta Rusija .

PROTINGI JAU ATKRITO...

PROTINGI JAU ATKRITO... portretas
Liko tik trys mažyčiai Amerikos kiemsargiukai...Pakiauksės...o kas toliau? Pasišalins paspraudus uodegytę po užpakaliu...

onute

onute portretas
DU VALKATOS KAIP TAIP GYVENA NEDIRBDAMI ir tam advokatėliui nubyra nemažai Pažiurėkit pas juos rubai brangus advokatai brangus iš kur Matyt kad užsienis gerai moka stukačiamuž lojima ant savo tėvynės
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių