Quantcast

Rusija išsiunčia du Lietuvos, tris slovakų, po vieną estų ir latvių diplomatą

Rusijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį pranešė, kad, remiantis abipusiškumo principu, iš šalies išsiunčiami du Lietuvos ir po vieną Estijos bei Latvijos diplomatą.

Jie turės palikti šalį per septynias dienas.

Lietuvos ambasadorius Eitvydas Bajarūnas, Latvijos ambasadorius Maris Riekstinis ir Estijos laikinasis reikalų patikėtinis Piretas Reintammas Benno (Piretas Reintamas Benas) anksčiau trečiadienį buvo iškviesti į Rusijos užsienio reikalų ministeriją.

„Remdamiesi abipusiškumo principu, pareikalavome, kad du Lietuvos ambasados ​​darbuotojai, taip pat po vieną Latvijos ir Estijos ambasadų darbuotoją per septynias dienas paliktų Rusijos Federacijos teritoriją“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Diplomatinių atstovybių vadovams pareikštas griežtas protestas dėl provokuojančių, nepateisinamų veiksmų išsiųsti Rusijos ambasadų darbuotojus šiose Baltijos valstybėse“, – priduriama jame.

„Nurodyta, kad Vilnius, Ryga ir Talinas toliau laikosi atvirai priešiško kurso mūsų šalies atžvilgiu, šiuo atveju prisidengdami pseudosolidarumu su nenuosekliais Čekijos veiksmais Rusijos atžvilgiu“, – teigiama Rusijos URM pranešime.

Išeidamas iš Rusijos URM pastato Latvijos ambasadorius M. Riekstinis žurnalistams sakė, kad pokalbis ministerijoje buvo „profesionalus“.

„Mes išklausėme savo kolegas rusus, išsakėme savo pastabas ir dabar informuosime savo sostines“, – nurodė diplomatas.

Tą pačią dieną į ministeriją buvo iškviestas ir Slovakijos ambasadorius.

Atskirame pranešime Rusijos URM pareiškė, kad iš šalies išsiunčiami trys Slovakijos ambasados darbuotojai.

Anksčiau šį mėnesį Čekijos vyriausybė apkaltino Rusijos karinės žvalgybos agentūrą GRU 2014 metais surengus sprogdinimą ginklų sandėlyje šalies rytuose ir paskelbė išvaranti 18 rusų diplomatų, kuriuos pavadino šnipais. 

Netrukus Čekijos kaimynė Slovakija, taip pat Lietuva, Latvija ir Estija paskelbė, jog drauge išsiųs iš viso septynis rusų diplomatus, pirmadienį jų pavyzdžiu pasekė Rumunija, paliepusi išvykti vienam rusų diplomatui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
medziokle su sunimis vykdo tai medziotojas sunims lieka tik skalinti ir gauti riebu kaula su paglostymu o gave kaula dar tarpusavy susirieja o kito medzioklio sunes gerai isdresiruoti to nedaro lieka tik 1 medziokliui pasisaipyt is kito ka ir matome perkeltyne prasme?...

Jonas...

Jonas... portretas
Irko noreti turim ka turim....galvojate kad rusai tyles....

idomu

idomu portretas
Kas mane labiausiai suintrigavo šioje istorijoje , tai ne USA ciuckių pasikandžiojimas su RU, o tai, kad vienoje iš ES valstybių - Čekijoje yra kažkokių fizinių asmenų iš kitų valstybių ( šiuo atveju bulgaro) kariniai sandėliai iš kurių galimai ginkl,ai buvo kažkokiu būdu padavinėjami į konflikto zonas. UPSssss
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių