Quantcast

Baltieji rūmai teigia, kad aborto tablečių draudimas būtų pražūtingas

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai trečiadienį išreiškė susirūpinimą dėl to, kad Teksaso teisėjas gali imtis veiksmų, kad visoje šalyje būtų uždraustas vaistas, kuriuo atliekama daugiau nei pusė abortų Jungtinėse Valstijose, pavadindami tai pražūtingu draudimu.

Mifepristonas, dar žinomas kaip RU-486, yra vienas iš dviejų vaistų, naudojamų medikamentiniam abortui atlikti, komponentų ir JAV parduodamas jau daugiau kaip 20 metų.

„Kaip žinote, toks sprendimas būtų beprecedentis ir pražūtingas moterims. Ir mes galime atsidurti nežinomoje teritorijoje“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Karine Jean-Pierre (Karin Žan Pjer).

„Šiuo klausimu glaudžiai bendradarbiaujame su Teisingumo departamentu bei [Sveikatos apsaugos ir žmogiškųjų paslaugų departamentu], kad būtume pasirengę įvairiems padariniams“, – pridūrė ji.

Buvusio respublikonų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) paskirto Teksaso teisėjo lapkritį pateiktame ieškinyje prieš abortus pasisakančių grupių aljansas teigia, kad JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) niekada neturėjo patvirtinti tokio pavojingo vaisto.

Krikščionių teisių gynimo grupės „Aljansas laisvei ginti“ (Alliance Defending Freedom) advokatai paprašė teisėjo nedelsiant įsakyti išbraukti mifepristoną iš FDA patvirtintų vaistų sąrašo.

FDA paragino teisėją atmesti prašymą.

JAV apygardos teismo teisėjas Matthew Kacsmarykas (Metjus Kaksmarikas) federalinio ieškinio šalims davė laiko iki vasario 24 dienos pateikti dokumentus, todėl sprendimas gali būti priimtas bet kuriuo metu.

Guttmacherio (Gutmacherio) instituto, reprodukcinės sveikatos politikos ir tyrimų grupės, duomenimis, medikamentiniai abortai sudaro 54 proc. visų abortų JAV.

Nuo birželio mėnesio, kai Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą panaikinti konstitucinę teisę į abortą, maždaug 15 JAV valstijų įvedė abortų apribojimus ir uždraudė aborto tablečių prekybą.

Tačiau tose valstijose gyvenančios moterys vis dar gali nusipirkti šių tablečių kaimyninėse valstijose – kai kurioms jų tai yra lengvesnis pasirinkimas nei chirurginis abortas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pistis pistis reik daugiau

Pistis pistis reik daugiau portretas
Yoač su juodžiais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių