Quantcast

Baltieji rūmai: iš Afganistano nuo rugpjūčio 14-osios evakuota per 100 tūkst. žmonių

Iš Afganistano evakuota jau daugiau kaip 100 tūkst. žmonių nuo rugpjūčio 14 dienos – Talibano sugrįžimo į valdžią šioje šalyje išvakarių, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.

„Nuo rugpjūčio 14 dienos JAV evakavo ir padėjo evakuotis maždaug 100 100 žmonių“, – nurodoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Tokia žinia nuskambėjo praėjus kelioms valandoms po džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) atakos prieš minią pabėgti iš šalies besitikėjusių žmonių, susirinkusių prie Kabulo oro uosto. Per išpuolį žuvo dešimtys žmonių, įskaitant trylika JAV karių.

Pareiškimas paskelbtas artėjant rugpjūčio 31-osios galutiniam terminui, iki kurio Jungtinės Valstijos turi išvesti savo karius, taip pat užbaigti kartu su savo sąjungininkėmis Vakarų valstybėmis vykdomą didžiulę evakuacinių skrydžių operaciją.

Ketvirtadienį per 12 val. laikotarpį „iš Kabulo buvo evakuota iš viso apie 7 500 žmonių“, pažymėjo Baltieji rūmai.

Jų pareiškime priduriama, kad žmonės buvo išskraidinti 14 JAV karinių orlaivių, gabenusių apie 5,1 tūkst. evakuojamųjų, taip pat 39 reisais, organizuotai kitų koalicijos šalių, išskraidinusių dar maždaug 2,4 tūkst. asmenų.

Ketvirtadienį JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pareiškė, jog evakuacija bus tęsiama ir baigta kaip numatyta, šio mėnesio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
ka s juos islaikys juk visas ukis griaunamas gal negrai priims i savo grupes juk ir kalbos problemos 1 zodziu bidsudas.......

GALIMA TIK SMAGIAI PASIJUOKTI...

GALIMA TIK SMAGIAI PASIJUOKTI... portretas
JAV - pasaulio teroristai - tiek sukišo pinigų į Afganistaną...tiek turėjo galios ir 20 metų laiko...šiandien kaip zuikiai bėga iš tos šalies nuo saujelės talybų...O save skaito (anot Baideno) šios planetos viešpačiais..."Amerika sugrįžo"....namo uodegą paspraudę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių