Quantcast

Baltarusijos URM dėl sulaikytų „kovotojų“ kviečia Rusijos ir Ukrainos ambasadorius

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija kviečia Rusijos ir Ukrainos ambasadorius dėl 32 Rusijos piliečių „kovotojų“ sulaikymo, trečiadienį pranešė Saugumo tarybos valstybės sekretorius Andrejus Ravkovas.

„Klausimai yra susiję su Užsienio reikalų ministerijos darbu siunčiant prašymus ir kvietimus tiek Rusijos Federacijos, tiek Ukrainos ambasadoriams tam tikriems paaiškinimams ir diskusijoms“, – sakė A. Ravkovas trečiadienį. Jį cituoja valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

„Jau dabar, remiantis turima informacija, pagrįsta šių žmonių apklausų rezultatais, apie 14 tų žmonių buvo užfiksuoti Donbase... Todėl kviečiamas ir Ukrainos ambasadorius“, – pridūrė A. Ravkovas.

Kaip pranešama, Baltarusijos valstybės saugumo komiteto pirmininkas Valerijus Vakulčikas šalies prezidentą Aleksandrą Lukašenką informavo, kad sulaikyti rusai yra privačios karinės kompanijos „Wagner“ nariai.

„Maždaug 5 val. 37 min. prie Minsko buvo sulaikyti 32 Rusijos Federacijos piliečiai – sukarintos organizacijos, privačios karinės kompanijos „Wagner“ nariai“, – per skubiai sušauktą Valstybės saugumo komiteto posėdį trečiadienį pareiškė V. Vakulčikas.

Dar vienas žmogus buvo sulaikytas šalies pietuose.

A. Lukašenka sakė, kad 33 Rusijos piliečių sulaikymą laiko ypatingu įvykiu ir pavedė V. Vakulčikui kreiptis į Rusijos institucijas, kad šios paaiškintų, „kas vyksta“. 

„Jeigu jie, kaip suprantu, Rusijos piliečiai, juos apklausė, reiškia, reikia nedelsiant kreiptis į atitinkamas Rusijos Federacijos struktūras, kad jos paaiškintų, kas vyksta“, – sakė A. Lukašenka.

Rusijos ambasada Minske patvirtino, kad gavo oficialų pranešimą iš baltarusių URM apie 32 Rusijos piliečių sulaikymą.

Pasak agentūros „BelTA“, teisėsauga sužinojo apie daugiau kaip 200 „kovotojų“, esą atvykusių į Baltarusiją destabilizuoti padėties prieš kitą mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus.

Pastarasis įvykis yra naujausias netikėtas posūkis Baltarusijos prezidento rinkimų kampanijoje, per kurią A. Lukašenka prieš rugpjūčio 9-ąją įvyksiantį balsavimą jau pasiuntė už grotų savo pagrindinius varžovus.   

Rusija yra artimiausia politinė ir ekonominė Baltarusijos sąjungininkė, tačiau jų santykiai kartais tampa įtempti.

Pastaraisiais metais Minskas buvo vis labiau spaudžiamas suartėti su Maskva, tačiau A. Lukašenka atmetė idėją dėl visaverčio šalių suvienijimo.

„Wagner“ – mįslinga rusų samdinių organizacija, kurią, kaip pranešama, kontroliuoja Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas. Manoma, kad tūkstančiai „Wagner“ kontraktininkų remia Maskvos interesus įvairiuose konfliktuose užsienyje, įskaitant Siriją, Ukrainą ir Libiją.


Šiame straipsnyje: BaltarusijaRusijaUkrainaWagner

NAUJAUSI KOMENTARAI

kinas

kinas portretas
wagner,tai musu 'gaminiai' ,ikliuvo liurbiai pas didesnius liurbius .

tai va

tai va portretas
daug tu kovotoju jau matyt ir Lietuvoje prisidenge haholais ,kurie net haholiskai nemoka,o musu strukturos to neisaiskina,nesugeba kontruoliuot ,bet visus prima,tik va kai viena diena jie ........,kas tada bus ...?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių