Quantcast

Baltarusijos parlamento rinkimai vyks lapkričio 7-ąją ir 17-ąją

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pirmadienį paskelbė, kad pirmalaikiai parlamento aukštųjų rūmų – Respublikos Tarybos – rinkimais vyks lapkričio 7-ąją, o žemųjų – Atstovų Tarybos – deputatai bus renkami lapkričio 17-ąją, pranešė prezidentūra.

Pranešime sakoma, kad rinkimų komisijos ir kitos tarnybos turi užtikrinti, jog kandidatų į Respublikos Tarybą sąrašai būtų parengti iki spalio 8 dienos .

Balandį A. Lukašenka pasiūlė lapkritį surengti pirmalaikius parlamento rinkimus, įprasta tvarka turėjusius įvykti ne vėliau kaip 2020 metų rugsėjo 10-ąją.

Šalies prezidento rinkimai turi įvykti iki ateinančių metų rugpjūčio pabaigos. A. Lukašenka anksčiau sakė jų datos ankstinti neketinąs.

„Mes jau aiškiai apsisprendėme, kad šiemet rengsime parlamento rinkimus, o kitais metais – prezidento, nepaisant tam tikrų „žinovų“ prognozių, kad Lukašenka šiemet, kadangi tylu ir ramu, greitai surengs prezidento rinkimus, kad vėl įsikibtų į krėslą – ir ilgam laikui ant jo atsisėstų“, – per susitikimą su Centrinės rinkimų komisijos pirmininke Lidija Jermošina praeitą savaitę pareiškė valstybės vadovas.

„Tai yra visiška klaida. Kaip ir žadėjau, viskas bus daroma laikantis įstatymų ir Konstitucijos“, – pridūrė jis.

A. Lukašenka Baltarusijai nepertraukiamai vadovauja nuo 1994 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių