Quantcast

Baltarusijos opozicijos lyderė S. Cichanouskaja ieškoma Rusijoje

Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja Rusijoje įtraukta į ieškomų asmenų sąrašą, rodo Vidaus reikalų ministerijos duomenys.

Remiantis vienu dokumentu, S. Cichanouskaja „ieškoma pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį“, bet kuo konkrečiai ji kaltinama – nenurodoma.

S. Cichanouskaja į politines kovas įsitraukė po to, kai jos vyrui Siarhejui, populiariam tinklaraštininkui, buvo uždrausta užregistruoti savo kandidatūrą prezidento rinkimuose ir jis buvo areštuotas, nes esą rezgė sąmokslą nuversti vyriausybę.

Po rugpjūčio 9-ąją įvykusių rinkimų, kuriuos oficialiai triuškinama persvara laimėjo autokratas prezidentas A. Lukašenka, S. Cichanouskaja paskelbė pergalę ir apkaltino Minską suklastojus balsavimo rezultatus. Vis dėlto ji, spaudžiama valdžios, neilgai trukus pasitraukė į Lietuvą.

Kelios ES šalys pripažįsta 38 metų S. Cichanouskają Baltarusijos opozicijos lydere. Su ja buvo susitikęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel).



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Cichanouskaja nesiekia valdyti, nori tik organizuoti laisvus rinkimus Baltarusijoje. Ko taip išsigando Lukošenka ir Kremlius?

Loni

Loni portretas
Ale kaip plaštakė, iš vienos šalies į kitą, iš kitos vėl į kitą, o LT maitinama iš mūsų mokėtojų kišenių. Ar ,,prezidentė,, dirba kur?

Anonimas

Anonimas portretas
gales ji varyt sleptis tevynen i televiva ,ten tevynainiai arabai ja pasaugos
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių