Quantcast

Baltarusijos įmonėse vyksta stichiniai mitingai: jų skaičius nuolat auga

Baltarusijos sostinėje ir kituose šalies miestuose ketvirtadienį įvairių organizacijų ir įmonių darbuotojai rengia stichinius mitingus, jų skaičius nuolat auga.

Minske mitinguoja didžiausios Baltarusijos farmacijos įmonės „Belmedpreparatai“, vienos didžiausių Europoje keraminių plytelių gamintojos „Keramin“, įvairių statybos įmonių darbuotojai, rodo naujienų agentūros „Interfax“, kitų žiniasklaidos priemonių, susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalų ir liudininkų informacija.

„Laisvosios Europos radijo/Laisvės radijo“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) Baltarusijos redakcijos duomenimis, įmonėje „Keramin“ į protesto akciją susirinko apie 400 žmonių, įskaitant cechų ir rinkodaros vadovus.

Į mitingą Žodzinoje taip pat susirinko keli šimtai automobilių pramonės įmonės BelAZ darbuotojų, praneša Onliner.by. Kiek vėliau pranešta, kad jie jau grįžo į savo darbo vietas, sulaukę miesto mero pažado surengti didelį susitikimą šį vakarą.

„Telegram“ kanaluose plinta vaizdo įrašas iš mitingo automobilių pramonės įmonėje MAZ.

 

 

Akcijoje prieš smurtą dalyvavo Minsko 1-osios, 4-osios ir 6-osios klinikinių ligoninių medikai, 1-osios stomatologijos poliklinikos darbuotojai. Žiniasklaidos priemonių turima informacija, protesto akciją planuoja ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojai. 

„Telegram“ kanalai taip pat praneša, kad vienos didžiausių Baltarusijoje statybos įmonių MAPID darbuotojai susirinko gatvėje priešais gamyklą.  

 

Apie 11 val. gatvėje prie Baltarusijos valstybinės televizijos ir radijo kompanijos pastato susirinko baltai apsirengusios moterys su gėlėmis ir plakatais. Prie jų prisijungė statybvietėje kitapus gatvės dirbę statybininkai.    

Kiek vėliau protestuotojai susirinko prie valstybinės televizijos ONT pastato.

Baltarusijos valstybinės filharmonijos darbuotojai taip pat surengė stichinį protestą ir atliko dainą „Magutny Boža“ („Didis Dieve“), laikomą neoficialiu Baltarusijos himnu.

Prie Nacionalinio meno muziejaus taip pat vyksta spontaniška akcija.

Sostinės centre katalikai ir stačiatikiai susirinko bendrai maldai aikštėje prie Šv. Dvasios soboro.  

Scanpix nuotr.

Be to, palei daugybę Minsko gatvių žmonės stovi išsirikiavę į „solidarumo grandines“. Apie mitingus taip pat pranešama iš įvairių šalies vietų.

Saugumo pajėgos kol kas nesikiša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių