Quantcast

Iš Baltarusijos į Iraką išskraidinta dar per 400 migrantų

Irako oro bendrovės „Iraqi Airways“ lėktuvu šeštadienį iš Minsko į Arbilį Irako šiaurėje išskrido daugiau kaip 400 migrantų, pranešė Minsko oro uostas.

Anksčiau oro uosto spaudos tarnyba pranešė, kad į „Iraqi Airways“ išvežamąjį reisą Minskas–Arbilis buvo užregistruota 419 keleivių (415 suaugusieji ir keturi vaikai iki dvejų metų).

Tūkstančiai migrantų iš Vidurinių Rytų, įskaitant daug Irako autonominio Kurdistano regiono gyventojų, praeitą mėnesį buvo įstrigę stovykloje prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Jų pastangos neteisėtai patekti į Europos Sąjungos teritoriją kursto įtampą tarp Vakarų šalių ir Baltarusijos bei ją remiančios Rusijos.

Vakarų šalys kaltina Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos vyriausybę dirbtinai kurstant šią krizę ir organizuojant migrantų srautus. Šie Minsko veiksmai smerkiami kaip hibridinė agresija, keršijant už ES sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.

Remiantis EK duomenimis, šiemet į ES per Baltarusiją atvyko beveik 8 tūkst. migrantų.

Tačiau Lietuva, Lenkija ir Latvija sugriežtino savo sienų apsaugą, pasienyje dislokavo kariuomenę ir nuteisė pjaunančios vielos užtvaras, kad sustabdytų iš Baltarusijos nelegaliai sieną kertančius migrantus.

Lenkija ėmėsi griežčiausių priemonių migrantams sustabdyti. Ji kriminalizavo neteisėtą sienos kirtimą ir pasienio regione įvedė nepaprastąją padėtį, sutelkė tūkstančius policininkų ir karių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Jau nebėr tų migrantų, aprimkit tą patį per tą patį rašyt, nusibodo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių